Hollandse recepten

Hollandse recepten

De lekkerste recepten van Nederlandse bodem, van stamppot, ovenschotels en heerlijke soepen tot zoete Hollandse bakrecepten zoals boterkoek en tompouce. En vergeet ook pannenkoeken en poffertjes niet!

Rode kool stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min extra bij gebruik verse rode kool
  • 4 personen
  • *

Lekkere winterse stamppot met rode kool, appel en een snufje kaneel. Inclusief bereiding met kant en klare rode kool en verse rode kool.

Mini oliebollen met ananas
  • Hapjes en snacks
  • 30 min + 1 uur wachten
  • 35 stuks
  • *

Recept voor het maken van mini oliebollen met ananas, maar ook te gebruiken als basisrecept

Garnalencocktail maken
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Frisse garnalencocktail in een glaasje met een makkelijke zelfgemaakte dressing en partjes sinaasappel. Een heerlijk klassiek voorgerecht dat leuk is om te maken voor een feestelijk (Kerst) diner.

Chocolade truffels met muisjes
  • Hapjes en snacks
  • 25 min + 1 uur opstijven
  • 15 stuks
  • *

Truffels van chocolate chip cookies met witte chocolade en roze en witte muisjes, leuk om te serveren bij een babyshower of om cadeau te doen

Stroopwafeltaart
  • Bakrecept
  • 50 min + 35 min oventijd
  • 10 personen
  • *

Heerlijke luchtige biscuittaart met een vulling van karamel botercrème en stukjes stroopwafel, een prachtige traktatie voor een verjaardag of feestje.

Pannenkoeken recept
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 20 min bakken
  • 8 stuks
  • *

Zelf pannenkoeken bakken? Met maar 4 ingrediënten kun je deze heerlijke pannenkoeken bakken, inclusief handige stap voor stap foto's. Het pannenkoekenbeslag is voor zowel zoete als hartige pannenkoeken.

Poffertjes spiesjes
  • Hapjes en snacks
  • 10 min
  • 8 stuks
  • *

Een lekkere snack van poffertjes en fruit op een stokje. Tevens ook leuk als kinder traktatie. Varieer met verschillende soorten, smaken en kleuren fruit

Rijstsalade
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • *

Lekkere koude rijstsalade met abrikozen en een romige dressing, heerlijk op een zomerse dag of bij de BBQ

Broodje gezond
  • Lunch recept
  • 15 min
  • 2 stuks
  • *

Maak zelf een lekker broodje gezond voor de lunch met o.a. kaas, tomaat, ei en komkommer

Hartige poffertjes
  • Tussendoortjes
  • 1 uur
  • 50 stuks
  • *

Maak eens deze heerlijke hartige poffertjes met knoflook, oregano en Parmezaanse kaas!

Oranje koeken
  • Bakrecept
  • 30 min + 15 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Deze oranje koek is de feestelijke oranje variant op de roze koek en is een ideaal zoet gebakje voor Koningsdag!

Oranje cakejes
  • Bakrecept
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Lekker smullen tijdens Koningsdag; vers gebakken muffins met een vleugje sinaasappel en een oranje glazuur laag

Kletskoppen
  • Bakrecept
  • 25 min + 12 min oventijd + 45 min koelen
  • 18 stuks
  • *

Heerlijke zelfgemaakte krokante kletskoppen van amandel, een heerlijk koekje dat tevens glutenvrij is

Appel-room vlaai
  • Bakrecept
  • 1 uur 10 min + 55 min oventijd
  • 8 punten
  • *

Lekker recept voor vlaai met een knapperige bodem met banketbakkersroom en schijfjes appel en kaneel

Paas tompoucen
  • Bakrecept
  • 1 uur + 20 min oventijd + 2 uur afkoelen
  • 8 stuks
  • *

Heerlijke gele tompoucen voor Pasen, helemaal zelfgemaakt en met een vulling van room met advocaat

Witlofsoep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Makkelijk basisrecept voor lekkere lichte en romige soep gemaakt van witlof, zonder dat deze bitter smaakt.

Ovenschotel met preirolletjes en kaas
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Lekkere Hollandse ovenschotel met aardappelpuree, gestoofde prei rolletjes gewikkeld in ham en een romige kaassaus

Pannenkoeken spaghetti
  • Hoofdgerecht
  • 30 min minuten
  • 2 borden
  • *

Is het een bord pasta? Zijn het pannenkoeken? Het zijn beide! Serveer je pannenkoeken eens op deze manier en kinderen zullen er extra van smullen!

Boterkoek met appel
  • Bakrecept
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 10 personen
  • *

Geef de Oud-Hollandse boterkoek een heerlijke en leuke twist van appel en een vleugje kaneel, echt een plaatje om te serveren en makkelijk om te maken

Kip in krokant jasje
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Makkelijk uit de oven: Kip krokant! Kipfilets in een krokant jasje van cornflakes en kruiden. Lekker met wat groenten en aardappeltjes

Stroopwafelcake
  • Bakrecept
  • 30 min + 1 uur oventijd
  • 10 personen
  • *

Heerlijke zoete cake met stukjes stroopwafel en een topping van een simpele karamel saus van fudge en stukjes stroopwafels

Preischotel met zalm
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke ovenschotel van laagjes aardappel, prei en zalm in een romige saus gegratineerd met kaas

Koolhydraatarme stamppot met andijvie
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke koolhydraatarme andijviestamppot, gemaakt met bloemkool in plaats van aardappelen. Lekker met vegetarische gehaktballetjes en champignons

Wraprolletjes met zalm
  • Lunch recept
  • 25 min + opstijven
  • 24 stuks
  • *

Heerlijk en makkelijk hapje van tortilla wrap rolletjes met zalm, kruidenroomkaas en sla, lekker bij de borrel of high tea