Hollands

Hollands

Lekkere recepten uit de Hollandse keuken van stamppot, ovenschotels en heerlijke soepen tot zoete Hollandse bakrecepten zoals boterkoek en appeltaart. En vergeet ook de poffertjes en pannenkoeken niet

Pompoenstamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Deze stamppot heeft een heerlijk herfstig tintje, doordat het gemaakt is met pompoen en op smaak gebracht is met salie en geitenkaas.

Hachee basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 3 uur stoven
  • 4-5 personen
  • **

Hét basisrecept om klassieke hachee te maken, een heerlijk zacht stoofvlees met o.a. uien, laurier en kruidnagels. Lekker met aardappelpuree en rode kool!

Klassieke appeltaart
  • Bakrecept
  • 45 min + 60 min oventijd
  • 10-12 personen
  • **

Hét basisrecept voor de lekkerste appeltaart met krokante korst en zoete vulling van appel en kaneel, inclusief stap voor stap foto’s, uitleg en tips

Mosterdsoep - romig en licht pittig
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Lekkere romige soep op basis van aardappel en prei met een licht pittige smaak van mosterd

Aardappelsalade
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 3 personen
  • **

Lekker op een zomerse dag of bij de BBQ: aardappelsalade met augurkjes en een frisse en romige bieslooksaus

Hamrolletjes met asperges
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 5 min oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Klassiek Hollands gerecht met een leuke twist; hamrolletjes met witte asperges gegratineerd met kaas en geserveerd met ei

Aardbeientaart
  • Bakrecept
  • 25 min + 45 min oventijd + afkoelen
  • 10 personen
  • **

De perfecte zomerse taart; luchtige biscuittaart met slagroom topping en verse aardbeien. Ook lekker voor Moederdag!

Lasagne met witte asperges
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 40 min oventijd
  • 3-4 personen
  • **

Witte asperges met ham zijn een gouden combi, zeker in deze romige aspergelasagne met bechamelsaus met pesto

Mini appelflappen
  • Bakrecept
  • 15 min + 20 min
  • 8 stuks
  • **

Deze mini variant van de grote appelflap is leuk om zelf te maken, of met de kids en is lekker als zoet hapje voor bij de high tea of (kinder)feestje

Kip kerrie
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke zelfgemaakte kip kerrie in een romige saus met sperziebonen en rijst, zonder pakjes en zakjes!

Raapstelen stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Op zoek naar een recept met raapstelen? Wat dacht je van deze heerlijke voorjaars stamppot gemaakt met raapstelen gecombineerd met stukjes kaas en gedroogde tomaatjes

Groene asperges met aardappeltjes en ei
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 oventijd
  • 4 personen
  • **

Dit vrolijke vegetarische lente recept van gegrilde asperges met geroosterde aardappels en ei is een echte aanrader

Gehaktschotel met hete bliksem
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Een heerlijke combinatie van een kruidig gehaktmengsel onder een laag van aardappelpuree met appel

Aspergesoep met zalm
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • **

Romige aspergesoep van witte asperges met een heerlijke toevoeging van gerookte zalm

Hangop met fruit
  • Ontbijt
  • 15 min + 6 uur wachten
  • 4 personen
  • *

Zelfgemaakte romige hangop met vanille en vers fruit, lekker als toetje of als ontbijt

Ovenschotel met romige spruitjes
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Spruitjes in een romige saus van roomkaas met spekjes onder een laagje aardappelpuree uit de oven

Pasta met bloemkool en spekjes
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Pasta met geroosterde bloemkool en gebakken spekjes in een lekkere romige witte saus

Valentijn wentelteefjes
  • Ontbijt
  • 20 min
  • 1 persoon
  • *

Verras je valentijn op valentijnsdag met dit heerlijke ontbijtje van wentelteefjes in hartvorm met mascarpone en vers fruit

Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Een lekker kruidig gehaktmengsel onder een laagje zoete aardappelpuree gegratineerd in de oven

Erwtensoep met kip
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 1,5 uur koken
  • 4-6 personen
  • **

Door de rookworst te vervangen door gerookte kip is deze erwtensoep lekker licht en minder vet maar nog steeds heerlijk van smaak

Vegetarische erwtensoep
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 1,5 uur koken
  • 4-6 personen
  • **

Lekkere verse dikke vegan erwtensoep zonder vlees maar met veel winterse groenten zoals knolselderij en pompoen

Andijviestamppot met spekjes
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Een makkelijk recept voor heerlijke Hollandse andijviestamppot met gebakken spekjes, de perfecte winterkost

Gevulde appels met hete bliksem
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 oventijd
  • 4 stuks
  • **

Deze gevulde appels met een vulling van puree, appel en spekjes zijn een lekkere winterse maaltijd

Stamppot met snijbonen en spekjes
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • **

Makkelijk en lekker recept voor snijbonenstamppot met gebakken spekjes en puntpaprika