Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Moeilijke

Deze recepten zijn iets meer werk maar zijn zeker de moeite waard! Vooral lekker en leuk als je uitgebreid wilt koken voor je gasten.

Boxty met romige kip
  • Hoofdgerecht
  • 60 min
  • 5-6 stuks
  • ***

Deze Ierse pannenkoek is gemaakt van aardappelpuree en geraspte aardappel en is gevuld met een romig kipmengsel.

Zoete aardappel falafel
  • Hoofdgerecht
  • 60 min + 30 min afkoelen
  • 28 stuks
  • ***

Deze heerlijke vegetarische falafel is gemaakt met zoete aardappel en wordt geserveerd met Turks brood en een sausje van tahin

Börek met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 30 oventijd
  • 1 stuk
  • ***

Deze Turkse rol van filodeeg gevuld met spinazie en feta is heerlijk als hapje of maaltijd, inclusief video hoe je hem stap voor stap maakt

Meringuerol met lemon curd en pistache
  • Bakrecept
  • 30 min + 25 oventijd + 1 uur afkoelen
  • 10-12 personen
  • ***

Een heerlijke glutenvrije rol van zachte meringue met een vulling van mascarpone, lemoncurd en pistache

Babka met Nutella
  • Bakrecept
  • 30 min + 40 oventijd + 75 rijzen
  • 12 plakken
  • ***

Babka is een luchtig zoet brood dat heerlijk is met een vulling van Nutella.

Spinaziesoufflé
  • Lunch
  • 30 min + 15 oventijd
  • 4-6 stuks
  • ***

Deze luchtige en hartige soufflés met spinazie zijn heerlijk zacht en lekker tijdens de paasbrunch

Mini tarte tatin met mango
  • Nagerecht
  • 30 min + 25 oventijd
  • 4 stuks
  • ***

Deze taartjes met fruit worden op de kop gebakken en zijn heerlijk met een bolletje ijs en/of slagroom

Pasteitjes met stoofvlees
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 3,5 uur stoven + 25 oventijd
  • 15 stuks
  • ***

Bladerdeeg hapjes met een vulling van stoofvlees, ook ideaal om een restje stoof mee op te maken.

Aardappel kroketjes met amandelkorst
  • Bijgerecht
  • 40 min + 1 uur opstijven
  • 15 stuks
  • ***

Deze romige aardappel kroketjes met een krokante korst van panko en amandelen, zijn een heerlijk bijgerecht tijdens het kerstdiner.

Mini tarte tatin met appel
  • Nagerecht
  • 30 min + 25 oventijd
  • 4 stuks
  • ***

Deze taartjes met fruit worden op de kop gebakken en zijn heerlijk met een bolletje ijs en/of slagroom

Spiraal taart met brie
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 35 min
  • 2 personen
  • ***

Deze hartige taart met brie is niet alleen prachtig om te zien, maar ook erg lekker en vol met groenten.

Tarte tatin met peer
  • Nagerecht
  • 35 min + 25 oventijd
  • 6 personen
  • ***

Om het kerstdiner gezellig af te sluiten: een op-zijn-kop taart met peer, sinaasappelschil en tijm

Pasta a la Roberto
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 2 a 3 personen
  • ***

Dit Italiaanse recept maakte Roberto uit Tollo voor mij tijdens onze foodtour door Abruzzo

Eclairs met slagroom
  • Bakrecept
  • 60 min + 20 oventijd + afkoelen
  • 30 stuks
  • ***

Dit heerlijke Franse gebakje lijkt op een langwerpige soes gevuld met slagroom en is heerlijk bij de koffie of thee

Limoen muffins
  • Bakrecept
  • 20 MINUTEN + 20 OVENTIJD
  • 12 STUKS
  • ***

Makkelijk muffinrecept met een frisse limoen smaak die binnen 40 minuten klaar zijn

Citroen meringue taart
  • Bakrecept
  • 60 MIN + 50 OVENTIJD + AFKOELEN
  • 8 PERSONEN
  • ***

Klassieke lemon meringue pie met een krokante bodem, frisse vulling en zacht schuim

Lamsrack met kruidenkorst
  • Hoofdgerecht
  • 90 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • ***

Maak indruk met dit kerstrecept van lamsracks met een groene kruidenkorst, gepofte zoete aardappel en spruiten

Worteltaart
  • Bakrecept
  • 70 MIN + 50 OVENTIJD + AFKOELEN
  • 12 TOT 14 STUKKEN
  • ***

Luxe Engelse carrotcake met stukjes ananas, rozijnen en wortel natuurlijk!

Reebiefstuk met pompoen tarte tatin
  • Hoofdgerecht
  • 60 MIN + NACHT WACHTTIJD
  • 6 PERS
  • ***

Hiermee scoor je punten met het kerstdiner: biefstuk van ree, pompoen tarte tatin met hangop en sinaasappel

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×