Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Moeilijke

Deze recepten zijn iets meer werk maar zijn zeker de moeite waard! Vooral lekker en leuk als je uitgebreid wilt koken voor je gasten.

Börek met spinazie

  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 30 oventijd
  • 1 stuk
  • ***

Deze Turkse rol van filodeeg gevuld met spinazie en feta is heerlijk als hapje of maaltijd, inclusief video hoe je hem stap voor stap maakt

Meringuerol met lemon curd en pistache

  • Gebak en taart
  • 30 min + 25 oventijd + 1 uur afkoelen
  • 10-12 personen
  • ***

Een heerlijke glutenvrije rol van zachte meringue met een vulling van mascarpone, lemoncurd en pistache

Babka met Nutella

  • Gebak en taart
  • 30 min + 40 oventijd + 75 rijzen
  • 12 plakken
  • ***

Babka is een luchtig zoet brood dat heerlijk is met een vulling van Nutella.

Spinaziesoufflé

  • Lunch
  • 30 min + 15 oventijd
  • 4-6 stuks
  • ***

Deze luchtige en hartige soufflés met spinazie zijn heerlijk zacht en lekker tijdens de paasbrunch

Mini tarte tatin met mango

  • Nagerecht
  • 30 min + 25 oventijd
  • 4 stuks
  • ***

Deze taartjes met fruit worden op de kop gebakken en zijn heerlijk met een bolletje ijs en/of slagroom

Pasteitjes met stoofvlees

  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 3,5 uur stoven + 25 oventijd
  • 15 stuks
  • ***

Bladerdeeg hapjes met een vulling van stoofvlees, ook ideaal om een restje stoof mee op te maken.

Ster ravioli met truffel

  • Voorgerecht
  • 65 min
  • 2 personen
  • ***

Feestelijke vegetarische ravioli met ricotta truffel vulling en gebakken paddenstoelen

Aardappel kroketjes met amandelkorst

  • Bijgerecht
  • 40 min + 1 uur opstijven
  • 15 stuks
  • ***

Deze romige aardappel kroketjes met een krokante korst van panko en amandelen, zijn een heerlijk bijgerecht tijdens het kerstdiner.

Mini tarte tatin met appel

  • Nagerecht
  • 30 min + 25 oventijd
  • 4 stuks
  • ***

Deze taartjes met fruit worden op de kop gebakken en zijn heerlijk met een bolletje ijs en/of slagroom

Spiraal taart met brie

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 35 min
  • 2 personen
  • ***

Deze hartige taart met brie is niet alleen prachtig om te zien, maar ook erg lekker en vol met groenten.

Tarte tatin met peer

  • Nagerecht
  • 35 min + 25 oventijd
  • 6 personen
  • ***

Om het kerstdiner gezellig af te sluiten: een op-zijn-kop taart met peer, sinaasappelschil en tijm

Gyoza (Japanse dumplings)

  • Voorgerecht
  • 60 min
  • 30 stuks
  • ***

Deze Gyoza zijn gevuld met een heerlijke vulling van kip en shiitake

Pasta a la Roberto

  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 2 a 3 personen
  • ***

Dit Italiaanse recept maakte Roberto uit Tollo voor mij tijdens onze foodtour door Abruzzo

Zelfgemaakte loempia’s

  • Hoofdgerecht
  • 60 min
  • 20 stuks
  • ***

Mijn versie van gevulde loempia’s met groenten, noedels en ham

Hartige eclairs met zalm

  • Hapjes
  • 60 min + 20 oventijd + afkoelen
  • 25 stuks
  • ***

Deze hartige eclairs met avocado en zalm zijn heerlijk voor bij de high tea

Eclairs met slagroom

  • Gebak en taart
  • 60 min + 20 oventijd + afkoelen
  • 30 stuks
  • ***

Dit heerlijke Franse gebakje lijkt op een langwerpige soes gevuld met slagroom en is heerlijk bij de koffie of thee

Limoen muffins

  • Gebak en taart
  • 20 MINUTEN + 20 OVENTIJD
  • 12 STUKS
  • ***

Makkelijk muffinrecept met een frisse limoen smaak die binnen 40 minuten klaar zijn

Citroen meringue taart

  • Gebak en taart
  • 60 MIN + 50 OVENTIJD + AFKOELEN
  • 8 PERSONEN
  • ***

Klassieke lemon meringue pie met een krokante bodem, frisse vulling en zacht schuim

Lamsrack met kruidenkorst

  • Hoofdgerecht
  • 90 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • ***

Maak indruk met dit kerstrecept van lamsracks met een groene kruidenkorst, gepofte zoete aardappel en spruiten

Worteltaart

  • Gebak en taart
  • 70 MIN + 50 OVENTIJD + AFKOELEN
  • 12 TOT 14 STUKKEN
  • ***

Luxe Engelse carrotcake met stukjes ananas, rozijnen en wortel natuurlijk!

Reebiefstuk met pompoen tarte tatin

  • Hoofdgerecht
  • 60 MIN + NACHT WACHTTIJD
  • 6 PERS
  • ***

Hiermee scoor je punten met het kerstdiner: biefstuk van ree, pompoen tarte tatin met hangop en sinaasappel

Stoofperenijs met kaneel sabayon

  • Nagerecht
  • 60 MIN + VRIESTIJD
  • 6 PERSONEN
  • ***

Heerlijk winters dessert van stoofperen ijs met sabayon en zelfgemaakte kletskoppen.

Dulce de leche kerstdessert

  • Nagerecht
  • TOTALE BEREIDING + WACHTTIJD +/
  • 5 UUR
  • ***

Spectaculair kerstdessert met zelfgemaakt dulce de leche ijs, cake en pistachekoekjes

Tiramisu cheesecake

  • Nagerecht
  • 60 MIN + 1 NACHT KOELEN
  • 8 PERSONEN
  • ***

Heerlijke taart met een bodem van in koffie gedrenkte lange vingers met een laag cheesecake met mascarpone

Aardbeientaartjes

  • Gebak en taart
  • 50 MIN + 15 OVENTIJD + 1,5 UUR WACHTEN
  • 4 STUKS
  • ***

Leuk gebakje voor als je visite krijgt: zelfgemaakte tartelettes met zoete mascarpone room en aardbeien met gelei

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Noedel bowl met zalm
Kip shoarma bowl