Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Moeilijke

Deze recepten zijn iets meer werk maar zijn zeker de moeite waard! Vooral lekker en leuk als je uitgebreid wilt koken voor je gasten.

Boxty met romige kip

  • Hoofdgerecht
  • 60 min
  • 5-6 stuks
  • ***

Deze Ierse pannenkoek is gemaakt van aardappelpuree en geraspte aardappel en is gevuld met een romig kipmengsel.

Zoete aardappel falafel

  • Hoofdgerecht
  • 60 min + 30 min afkoelen
  • 28 stuks
  • ***

Deze heerlijke vegetarische falafel is gemaakt met zoete aardappel en wordt geserveerd met Turks brood en een sausje van tahin

Zelfgemaakte falafel met couscous

  • Hoofdgerecht
  • 60 min
  • 4 personen
  • ***

Deze kruidige balletjes van kikkererwten zijn heerlijk in combinatie met couscous

Börek met spinazie

  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 30 oventijd
  • 1 stuk
  • ***

Deze Turkse rol van filodeeg gevuld met spinazie en feta is heerlijk als hapje of maaltijd, inclusief video hoe je hem stap voor stap maakt

Meringuerol met lemon curd en pistache

  • Gebak en taart
  • 30 min + 25 oventijd + 1 uur afkoelen
  • 10-12 personen
  • ***

Een heerlijke glutenvrije rol van zachte meringue met een vulling van mascarpone, lemoncurd en pistache

Babka met Nutella

  • Gebak en taart
  • 30 min + 40 oventijd + 75 rijzen
  • 12 plakken
  • ***

Babka is een luchtig zoet brood dat heerlijk is met een vulling van Nutella.

Spinaziesoufflé

  • Lunch
  • 30 min + 15 oventijd
  • 4-6 stuks
  • ***

Deze luchtige en hartige soufflés met spinazie zijn heerlijk zacht en lekker tijdens de paasbrunch

Mini tarte tatin met mango

  • Nagerecht
  • 30 min + 25 oventijd
  • 4 stuks
  • ***

Deze taartjes met fruit worden op de kop gebakken en zijn heerlijk met een bolletje ijs en/of slagroom

Pasteitjes met stoofvlees

  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 3,5 uur stoven + 25 oventijd
  • 15 stuks
  • ***

Bladerdeeg hapjes met een vulling van stoofvlees, ook ideaal om een restje stoof mee op te maken.

Ster ravioli met truffel

  • Voorgerecht
  • 65 min
  • 2 personen
  • ***

Feestelijke vegetarische ravioli met ricotta truffel vulling en gebakken paddenstoelen

Aardappel kroketjes met amandelkorst

  • Bijgerecht
  • 40 min + 1 uur opstijven
  • 15 stuks
  • ***

Deze romige aardappel kroketjes met een krokante korst van panko en amandelen, zijn een heerlijk bijgerecht tijdens het kerstdiner.

Mini tarte tatin met appel

  • Nagerecht
  • 30 min + 25 oventijd
  • 4 stuks
  • ***

Deze taartjes met fruit worden op de kop gebakken en zijn heerlijk met een bolletje ijs en/of slagroom

Spiraal taart met brie

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 35 min
  • 2 personen
  • ***

Deze hartige taart met brie is niet alleen prachtig om te zien, maar ook erg lekker en vol met groenten.

Tarte tatin met peer

  • Nagerecht
  • 35 min + 25 oventijd
  • 6 personen
  • ***

Om het kerstdiner gezellig af te sluiten: een op-zijn-kop taart met peer, sinaasappelschil en tijm

Gyoza (Japanse dumplings)

  • Voorgerecht
  • 60 min
  • 30 stuks
  • ***

Deze Gyoza zijn gevuld met een heerlijke vulling van kip en shiitake

Pasta a la Roberto

  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 2 a 3 personen
  • ***

Dit Italiaanse recept maakte Roberto uit Tollo voor mij tijdens onze foodtour door Abruzzo

Zelfgemaakte loempia’s

  • Hoofdgerecht
  • 60 min
  • 20 stuks
  • ***

Mijn versie van gevulde loempia’s met groenten, noedels en ham

Hartige eclairs met zalm

  • Hapjes
  • 60 min + 20 oventijd + afkoelen
  • 25 stuks
  • ***

Deze hartige eclairs met avocado en zalm zijn heerlijk voor bij de high tea

Eclairs met slagroom

  • Gebak en taart
  • 60 min + 20 oventijd + afkoelen
  • 30 stuks
  • ***

Dit heerlijke Franse gebakje lijkt op een langwerpige soes gevuld met slagroom en is heerlijk bij de koffie of thee

Limoen muffins

  • Gebak en taart
  • 20 MINUTEN + 20 OVENTIJD
  • 12 STUKS
  • ***

Makkelijk muffinrecept met een frisse limoen smaak die binnen 40 minuten klaar zijn

Citroen meringue taart

  • Gebak en taart
  • 60 MIN + 50 OVENTIJD + AFKOELEN
  • 8 PERSONEN
  • ***

Klassieke lemon meringue pie met een krokante bodem, frisse vulling en zacht schuim

Lamsrack met kruidenkorst

  • Hoofdgerecht
  • 90 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • ***

Maak indruk met dit kerstrecept van lamsracks met een groene kruidenkorst, gepofte zoete aardappel en spruiten

Worteltaart

  • Gebak en taart
  • 70 MIN + 50 OVENTIJD + AFKOELEN
  • 12 TOT 14 STUKKEN
  • ***

Luxe Engelse carrotcake met stukjes ananas, rozijnen en wortel natuurlijk!

Reebiefstuk met pompoen tarte tatin

  • Hoofdgerecht
  • 60 MIN + NACHT WACHTTIJD
  • 6 PERS
  • ***

Hiermee scoor je punten met het kerstdiner: biefstuk van ree, pompoen tarte tatin met hangop en sinaasappel

Stoofperenijs met kaneel sabayon

  • Nagerecht
  • 60 MIN + VRIESTIJD
  • 6 PERSONEN
  • ***

Heerlijk winters dessert van stoofperen ijs met sabayon en zelfgemaakte kletskoppen.

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg
Kipcocktail met sinaasappel
Kerststol muffins
Crepe Suzette