Moeilijke recepten

Moeilijke recepten

Deze recepten zijn iets meer werk maar zijn zeker de moeite waard. Vooral lekker en leuk als je uitgebreid wilt koken voor je gasten. Als je de stappen volgt dan moet het goed komen!

Populair

Lamsrack met kruidenkorst

Maak indruk met dit kerstrecept van lamsracks met een groene kruidenkorst, gepofte zoete aardappel en spruiten

Hoofdgerecht

1 uur 30 min

4 pers.

Pasteitjes met stoofvlees

Bladerdeeg hapjes met een vulling van stoofvlees, ook ideaal om een restje stoof mee op te maken.

Hoofdgerecht

30 min + 3,5 uur stoven + 25 oventijd

15 stuks

Klassieke New York cheesecake

Het perfecte basisrecept voor de klassieke New York cheesecake met een romige vulling en krokante bodem van Bastogne, inclusief handige tips!

Bakrecept

40 min + 50 min oventijd + 6 uur opstijftijd

10 pers.

Nieuw

Donuts

Donuts zelf maken? Dat kan perfect met dit makkelijke basisrecept. Het resultaat mag er zijn: heerlijke luchtige donuts met een lekker laagje suiker.

Hapjes en snacks

30 min + 1 uur 15 min rijzen

10 stuks

Dulce de leche kerstdessert

Spectaculair kerstdessert met zelfgemaakt dulce de leche ijs, cake en pistachekoekjescake

Nagerecht

3 uur 25 min + 50 min oventijd + 45 min wachttijd

8 pers.

Lamsrack met kruidenkorst

Maak indruk met dit kerstrecept van lamsracks met een groene kruidenkorst, gepofte zoete aardappel en spruiten

Hoofdgerecht

1 uur 30 min

4 pers.

Biscuittaart met fondant

Stap voor stap recept voor een luchtige biscuittaart met een frisse fruit vulling gedecoreerd met fondant

Bakrecept

2 uur 20 min + 45 min oventijd + 1 uur 30 min wachten

12 pers.

Verjaardagstaart maken

Zelf een verjaardagstaart bakken? Gebruik dit makkelijke basisrecept voor een luchtige biscuittaart gevuld met o.a. jam en botercrème.

Bakrecept

45 min + 40 min oventijd

10-12 pers.

Tiramisu cheesecake

Heerlijke taart met een bodem van in koffie gedrenkte lange vingers met een laag cheesecake met mascarpone

Nagerecht

1 uur + 12 uur koelen

8 pers.

Uitgelicht recept

Spiraal taart met brie

Hoofdgerecht

20 min + 35 min

4 pers.

Deze hartige taart met brie is niet alleen prachtig om te zien, maar ook erg lekker en vol met groenten. In 20 minuten zet je hem in de oven.

Bekijk recept

Moeilijkere hoofdgerechten

Spiraal taart met brie

Deze hartige taart met brie is niet alleen prachtig om te zien, maar ook erg lekker en vol met groenten. In 20 minuten zet je hem in de oven.

Hoofdgerecht

20 min + 35 min

4 pers.

Hartige galette met paddenstoelen

Rustieke taart van paddenstoelen, spekjes en tijm met een krokante half dichtgevouwen deegrand

Hoofdgerecht

45 min + 25 min oventijd

4 pers.

Zalmrollade met groene asperges

Een feestelijk hoofdgerecht voor kerst of tijdens een diner van opgerolde zalm met ricotta, dille en asperges en een crunch van hazelnoot

Hoofdgerecht

20 min + 45 min oventijd

4 pers.

Moeilijkere hapjes recepten

Börek met spinazie

Deze Turkse rol van filodeeg gevuld met spinazie en feta is heerlijk als hapje of maaltijd, inclusief video hoe je hem stap voor stap maakt

Hoofdgerecht

45 min + 30 min oventijd

1 stuk

Gyoza / dumplings met kip

In dit recept zie je met stap voor stap foto's hoe je deze heerlijke dumplings (ook wel gyoza genoemd) inclusief dipsaus makkelijk zelf maakt!

Voorgerecht

60 min

30 stuks

Pasteitjes met stoofvlees

Bladerdeeg hapjes met een vulling van stoofvlees, ook ideaal om een restje stoof mee op te maken.

Hoofdgerecht

30 min + 3,5 uur stoven + 25 oventijd

15 stuks

Moeilijkere bakrecepten

Oranje feesttaart

Zet met koningsdag iets feestelijks op tafel zoals deze oranje sinaasappel taart

Bakrecept

40 min + 45 min oventijd + 1 uur 30 min afkoelen

12 punten

Baklava

Een makkelijk recept voor heerlijke baklava van knapperig filodeeg met een vulling van walnoten en pistache met een vleugje sinaasappel.

Nagerecht

30 min + 35 min oventijd

12 stuks

Klassieke New York cheesecake

Het perfecte basisrecept voor de klassieke New York cheesecake met een romige vulling en krokante bodem van Bastogne, inclusief handige tips!

Bakrecept

40 min + 50 min oventijd + 6 uur opstijftijd

10 pers.