Vegan Oreo cheesecake

Er is niets zo lekker als een Oreo cheesecake! Bak nu ook deze vegan variant, lekker romig met een krokante bodem en topping van Oreo

Bakrecept 45 min + 4 uur opstijven + 12 uur weken

ingrediënten

voor 4 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. De dag van te voren doe je alvast 2 voorbereidingen: zet het blikje kokosmelk in de koelkast en laat de cashewnoten een nacht weken in een ruime hoeveelheid water.

  2. Breek de Oreo’s open en schraap de vulling uit de Oreo’s. Bewaar deze vulling in een bakje apart. Kruimel de Oreo-koekjes fijn, smelt de boter en meng dit door elkaar.

  3. Bekleed de springvorm met bakpapier en verdeel het koekjesmengsel over de bodem. Druk aan en zet in de koelkast.

  4. Spoel de cashewnoten af en laat uitlekken. Doe voor de vulling de cashewnoten, het harde deel van het blikje kokosmelk (de bovenkant), de maple syrup, citroensap, vanille extract en de vulling van de Oreo-koekjes in een blender en meng dit tot een glad geheel. Giet over de koekjesbodem en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

  5. Smelt de pure chocola en verdeel dit tot over de rand van de cheesecake. Verkruimel wat Oreo’s en maak de bovenkant af met wat van de kruimels en hele Oreo’s.

  6. Tip: let op, dit recept is voor een mini taartje. Mocht je een grote variant willen maken, verdubbel dan het aantal personen en houd rekening met een iets langere opstijftijd.

Heeft het gesmaakt?
60 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.