Börek met spinazie

Deze Turkse rol van filodeeg gevuld met spinazie en feta is heerlijk als hapje of maaltijd, inclusief video hoe je hem stap voor stap maakt

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuk
Materialen

Bereiding

 Laat het filodeeg ontdooien in de verpakking. Snipper de ui en knoflook fijn. Fruit deze aan in een grote pan. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe tot deze geslonken is. Laat het mengsel uitlekken in een vergiet en druk het meeste vocht er uit. Doe de gebakken spinazie in een kom en kruimel de feta er bij. Voeg de helft van het losgeklopte eitje toe en de grofgehakte walnoten. Breng op smaak met een klein snufje zout en een flinke snuf peper.

 Verwarm de oven op 200 graden. Haal de filodeeg uit de verpakking en leg op een bord of plank onder een iets vochtige theedoek zodat het niet uitdroogt. Strooi eventueel een beetje bloem op het aanrecht of tafel en leg hier een vel filodeeg op en bestrijk met wat boter en herhaal dit en plak hier nog 3 vellen aan vast zodat je een lange strook hebt. Leg hier nog een laag filodeel overheen van 4 plakken zodat je in totaal 8 vellen hebt gebruikt.

 Verdeel het spinazie mengsel als een lange strook over de lange zijde van de strook. Rol hem dan voorzichtig op en niet al te strak. Bestrijk de bovenzijde van de rol met een beetje boter. Draai dan de rol op, het kan zijn dat het filodeeg iets gaat scheuren. Repareer deze met de overgebleven stukken filodeeg en plak met wat boter vast. Leg de filodeegrol op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk met de rest van het ei en bestrooi eventueel met wat sesamzaadjes. Bak de borek in 30 minuten gaar en goudbruin in de oven.

 Tip: bij de Turkse supermarkt verkopen ze vaak vers filodeeg dit is vaak sterker en makkelijker te verwerken dan de variant uit de diepvries.

  Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

78 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.