Boterkoek met vleugje citroen

Ouderwets lekkere boterkoek met amandelen en een extra frisse smaak van citroen

Ingredienten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 180 graden. Mix de boter met de suiker en snufje zout romig. Voeg 1 ei toe en de citroenrasp en mix er goed doorheen. Voeg dan ook beetje bij beetje de bloem toe en mix tot een deeg.

  Als het deeg nog erg plakkerig is voeg je nog een beetje extra bloem toe, als het deeg te droog is een paar druppels water. Vet de bakvorm goed in en verdeel het deeg er over. Strijk glad met de vingers of een lepel. Druk wat amandelen er bovenop in.

 Klop het andere ei los en bestrijk de bovenzijde van de boterkoek hiermee. Trek met een vorm nog een aantal strepen in het deeg. Bak de boterkoek in ca 25 tot 30 min mooi bruin en gaar. Laat hem helemaal afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en in stukken snijd.

122 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!