Boterkoek met vleugje citroen

Ouderwets lekkere boterkoek met amandelen en een extra frisse smaak van citroen

Bakrecept 25 min + 25 oventijd

ingrediënten

voor 10 personen

Ingredienten

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Mix de boter met de suiker en snufje zout romig. Voeg 1 ei toe en de citroenrasp en mix er goed doorheen. Voeg dan ook beetje bij beetje de bloem toe en mix tot een deeg.

  2. Als het deeg nog erg plakkerig is voeg je nog een beetje extra bloem toe, als het deeg te droog is een paar druppels water. Vet de bakvorm goed in en verdeel het deeg er over. Strijk glad met de vingers of een lepel. Druk wat amandelen er bovenop in.

  3. Klop het andere ei los en bestrijk de bovenzijde van de boterkoek hiermee. Trek met een vorm nog een aantal strepen in het deeg. Bak de boterkoek in ca 25 tot 30 min mooi bruin en gaar. Laat hem helemaal afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en in stukken snijd.

Heeft het gesmaakt?
138 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!