Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Boterkoek met vleugje citroen

Ouderwets lekkere boterkoek met amandelen en een extra frisse smaak van citroen

  • 250 gr bloem
  • Ingredienten
    • 2 eieren
    • snufje zout
    • 180 gr boter (+ om in te vetten )
    • 180 gr suiker
    • rasp van 1 citroen
    • handje garneer amandelen
    Materialen
    • taartvorm of springvorm van ca 22 tot 24 cm

    Bereiding
    Verwarm de oven op 180 graden. Mix de boter met de suiker en snufje zout romig. Voeg 1 ei toe en de citroenrasp en mix er goed doorheen. Voeg dan ook beetje bij beetje de bloem toe en mix tot een deeg.

    boterkoek_01.jpg
    boterkoek_02.jpg
    boterkoek_03.jpg

    Als het deeg nog erg plakkerig is voeg je nog een beetje extra bloem toe, als het deeg te droog is een paar druppels water. Vet de bakvorm goed in en verdeel het deeg er over. Strijk glad met de vingers of een lepel. Druk wat amandelen er bovenop in.

    boterkoek_04.jpg
    boterkoek_05.jpg
    boterkoek_06.jpg

    Klop het andere ei los en bestrijk de bovenzijde van de boterkoek hiermee. Trek met een vorm nog een aantal strepen in het deeg. Bak de boterkoek in ca 25 tot 30 min mooi bruin en gaar. Laat hem helemaal afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en in stukken snijd.

    Beoordeling (86 stemmen)
    Bewaar
    E-mail
    Deel

    Pasta recepten

    Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

    Lasagne met champignon saus
    Gegratineerde gnocchi ovenschotel
    Zoete aardappel gnocchi met spinazie
    Pasta met truffel roomsaus
    Ziti al forno met gehaktballetjes