Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Boterkoek met vleugje citroen

Ouderwets lekkere boterkoek met amandelen en een extra frisse smaak van citroen

  • 250 gr bloem
  • Ingredienten
    • 2 eieren
    • snufje zout
    • 180 gr boter (+ om in te vetten )
    • 180 gr suiker
    • rasp van 1 citroen
    • handje garneer amandelen
    Materialen
    • taartvorm of springvorm van ca 22 tot 24 cm

    Bereiding
    Verwarm de oven op 180 graden. Mix de boter met de suiker en snufje zout romig. Voeg 1 ei toe en de citroenrasp en mix er goed doorheen. Voeg dan ook beetje bij beetje de bloem toe en mix tot een deeg.

    Als het deeg nog erg plakkerig is voeg je nog een beetje extra bloem toe, als het deeg te droog is een paar druppels water. Vet de bakvorm goed in en verdeel het deeg er over. Strijk glad met de vingers of een lepel. Druk wat amandelen er bovenop in.

    Klop het andere ei los en bestrijk de bovenzijde van de boterkoek hiermee. Trek met een vorm nog een aantal strepen in het deeg. Bak de boterkoek in ca 25 tot 30 min mooi bruin en gaar. Laat hem helemaal afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en in stukken snijd.

    Lente recepten

    Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

    ×