Trio van vis voorgerechten

Serveer een lekkere trio van vis als voorgerecht bestaande uit een garnalen tartaar, krabsalade en een zalmbonbon

Voorgerecht 45 min

ingrediënten

voor 4 personen

Krabsalade (25 stuks)

Zalmbonbon

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Tartaar van garnaal: hak de garnalen in kleine stukjes. Snipper het sjalotje fijn en hak ook de rode peper in kleine stukjes. Voeg dit samen en knijp de limoen hier bovenuit. Snijd de avocado in kleine blokjes. Meng dit er ook doorheen samen 1 eetlepel sesamzaadjes. Neem een kookring en voeg hierin de tartaar, Duw goed aan het verwijder de ring. Voeg de overgebleven sesamzaadjes over de tartaartjes heen.

  2. Toastje met krabsalade: kook het eitje hard in ongeveer 8 minuten en laat het goed schrikken met koud water. Snijd de surimi in kleine stukjes. Snipper het uitje fijn en snijd ook het ei in kleine stukjes. Meng in een kommetje zure room met mayonaise en citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Meng nu de stukjes surimi, ui en ei met de saus. Serveer de surimi salade op een toastje. Garneer met een beetje zwarte peper. Let op: voor de trio heb je maar 4 toastjes nodig, maar het recept voor de krabsalade is voor circa 25 hapjes

  3. Zalmbonbon: rasp de schil van de limoen en pers de limoen. Zet de limoenrasp even aan de kant. Meng het limoensap met mayonaise, crème fraiche en de gehakte bieslook. Breng op smaak met peper. Voeg hierbij ook de Hollandse garnalen. Zet het mengsel 10 minuten in de koelkast zodat het mengsel iets steviger is. Verdeel de Hollandse garnalen vulling in 4 porties. Neem een stukje folie en leg hier een plakje gerookte zalm op. Voeg nu een deel van het mengsel op de gerookte zalm. Vorm nu een balletje van de gerookte zalm en gebruik de folie om een mooie ronde bonbon te vormen. Verdeel de geraspte limoen over de zalmbonbons.

Heeft het gesmaakt?
269 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.