Ga naar de inhoud
Trio van vis voorgerechten

Trio van vis voorgerechten

Serveer een lekkere trio van vis als voorgerecht bestaande uit een garnalen tartaar, krabsalade en een zalmbonbon

45 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 200 gr gekookte garnaal
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 1 sjalotje
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels sesamzaadjes

Krabsalade (25 stuks)

  • 1 ei
  • 1 eetlepel zure room
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 uitje
  • peper en zout
  • 200 gr surimi
  • 4 toastjes

Zalmbonbon

  • 4 plakjes gerookte zalm
  • 125 gr Hollandse garnalen
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 limoen ( sap en rasp )
  • peper
  • 2 eetlepels gehakte bieslook

Benodigdheden

  • Kookring

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Tartaar van garnaal: hak de garnalen in kleine stukjes. Snipper het sjalotje fijn en hak ook de rode peper in kleine stukjes. Voeg dit samen en knijp de limoen hier bovenuit. Snijd de avocado in kleine blokjes. Meng dit er ook doorheen samen 1 eetlepel sesamzaadjes. Neem een kookring en voeg hierin de tartaar, Duw goed aan het verwijder de ring. Voeg de overgebleven sesamzaadjes over de tartaartjes heen.


    vistrio www.leukerecepten.nl vistrio www.leukerecepten.nl
  2. Toastje met krabsalade: kook het eitje hard in ongeveer 8 minuten en laat het goed schrikken met koud water. Snijd de surimi in kleine stukjes. Snipper het uitje fijn en snijd ook het ei in kleine stukjes. Meng in een kommetje zure room met mayonaise en citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Meng nu de stukjes surimi, ui en ei met de saus. Serveer de surimi salade op een toastje. Garneer met een beetje zwarte peper. Let op: voor de trio heb je maar 4 toastjes nodig, maar het recept voor de krabsalade is voor circa 25 hapjes


  3. Zalmbonbon: rasp de schil van de limoen en pers de limoen. Zet de limoenrasp even aan de kant. Meng het limoensap met mayonaise, crème fraiche en de gehakte bieslook. Breng op smaak met peper. Voeg hierbij ook de Hollandse garnalen. Zet het mengsel 10 minuten in de koelkast zodat het mengsel iets steviger is. Verdeel de Hollandse garnalen vulling in 4 porties. Neem een stukje folie en leg hier een plakje gerookte zalm op. Voeg nu een deel van het mengsel op de gerookte zalm. Vorm nu een balletje van de gerookte zalm en gebruik de folie om een mooie ronde bonbon te vormen. Verdeel de geraspte limoen over de zalmbonbons.