Trio van vis voorgerechten

Serveer een lekkere trio van vis als voorgerecht bestaande uit een garnalen tartaar, krabsalade en een zalmbonbon

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Krabsalade (25 stuks)
Zalmbonbon
Benodigdheden

Bereiding

 Tartaar van garnaal: hak de garnalen in kleine stukjes. Snipper het sjalotje fijn en hak ook de rode peper in kleine stukjes. Voeg dit samen en knijp de limoen hier bovenuit. Snijd de avocado in kleine blokjes. Meng dit er ook doorheen samen 1 eetlepel sesamzaadjes. Neem een kookring en voeg hierin de tartaar, Duw goed aan het verwijder de ring. Voeg de overgebleven sesamzaadjes over de tartaartjes heen.

 Toastje met krabsalade: kook het eitje hard in ongeveer 8 minuten en laat het goed schrikken met koud water. Snijd de surimi in kleine stukjes. Snipper het uitje fijn en snijd ook het ei in kleine stukjes. Meng in een kommetje zure room met mayonaise en citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Meng nu de stukjes surimi, ui en ei met de saus. Serveer de surimi salade op een toastje. Garneer met een beetje zwarte peper. Let op: voor de trio heb je maar 4 toastjes nodig, maar het recept voor de krabsalade is voor circa 25 hapjes

 Zalmbonbon: rasp de schil van de limoen en pers de limoen. Zet de limoenrasp even aan de kant. Meng het limoensap met mayonaise, crème fraiche en de gehakte bieslook. Breng op smaak met peper. Voeg hierbij ook de Hollandse garnalen. Zet het mengsel 10 minuten in de koelkast zodat het mengsel iets steviger is. Verdeel de Hollandse garnalen vulling in 4 porties. Neem een stukje folie en leg hier een plakje gerookte zalm op. Voeg nu een deel van het mengsel op de gerookte zalm. Vorm nu een balletje van de gerookte zalm en gebruik de folie om een mooie ronde bonbon te vormen. Verdeel de geraspte limoen over de zalmbonbons.

trio-vis
112 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.