Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

3 x vis voorgerecht

Luxe voorgerecht bestaande uit spinazie met garnalen, knolselderijsoep met rivierkreeftjes en zalmrolletjes.

  
Begin met de zalmrolletjes en als deze in de koelkast liggen heb je tijd om het soepje maken, terwijl je deze op laag vuur warm houd bak je de spinazie en de garnalen.
 
Knolselderijsoep met rivierkreeftjes
 
Ingrediënten
1 klein uitje
1 aardappel, geschild in blokjes
200 gr knolselderij, geschild in blokjes
100 ml witte wijn
400 ml visbouillon
1 theel mierikswortel (uit een potje)
70 ml slagroom
100 gr rivierkreeftjes
Peper en zout
20 gr boter
1 sneetje wit brood
 
Materialen
Staafmixer
 
Bereiding
Snipper het uitje en fruit deze in de boter. Blus af met de witte wijn. Voeg de bouillon, aardappel en knolselderij toe en laat 15 min koken. Snijd het sneetje brood in reepjes en rooster deze in de oven of koekenpan bruin. Pureer de soep met een staafmixer en roer de slagroom en mierikswortel er door. Breng op smaak met peper en zout. Giet de soep in glaasjes en schep de rivierkreeftjes er op. Serveer met het geroosterd stukje brood.
 
Zalmrolletjes
 
Ingrediënten
4 sneetjes casino witbrood
2 eelt roomkaas met kruiden
4 dunne plakjes gerookte zalm
1 theel fijngehakte peterselie
 
Materialen
Deegroller
 
Bereiding
Snijd de korstjes van het brood af. Rol met de deegroller het brood plat. Besmeer met de roomkaas en leg er een plakje zalm op. Rol ze op en draai ze strak in een stukje aluminiumfolie en bewaar een uur in de koelkast. Haal ze daarna weer uit de folie en snijd een keer schuin door. Zet ze rechtop op een bordje op schaaltje en bestrooi met een beetje peterselie
 
Garnalen met spinazie
 
Ingrediënten
1 teentje knoflook, gesnipperd
100 gr jumbogarnalen
100 gr verse spinazie
Peper en zout
1 eelt olijfolie
 
Bereiding
Verhit de olijfolie in een pan en voeg de spinazie toe en laat al roerend slinken. Verhit in een ander pannetje een scheut olijfolie bak de knoflook aan. Schep de garnalen er door en bak 3 minuten. Breng de spinazie op smaak met wat peper en zout en schep in kleine bakjes. Leg er een paar garnaaltjes op en besprenkel met wat van het braadvet met knoflook.
 
Serveer het soepje, zalmrolletjes en het schaaltje met spinazie en garnalen op een mooi bordje en je heb een heel mooi en lekker vis voorgerecht waarmee je zeker indruk maakt op je gasten.
 
Beoordeling (75 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst