Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Andijviestamppot met spek en champignons

Echte winterse kost: stap voor stap zelf andijviestamp maken met champignons

Ingrediënten
  • 1 kg aardappels (ongeschild)
  • 25 gr boter
  • 150 ml warme melk
  • snuf nootmuskaat
  • 250 gr andijvie
  • 250 gr spekjes
  • 250 gr champignons (in plakjes)
  • 1 uitje

Bereiding
Schil de aardappels en kook ze in een pan met water in ongeveer 20 min gaar (afhankelijk van de grootte). Snipper ondertussen het uitje. Bak de spek in een koekenpan tot deze krokant begint te worden. Voeg dan ook de champignons en ui toe en bak nog even mee. Giet de aardappels af en voeg de warme melk en boter toe en stamp tot een puree.

Voeg een snufje nootmuskaat, peper en zout toe aan de puree (opletten want de spekjes zijn ook al zout). Stamp de andijvie er beetje bij beetje bij. Roer dan ook de gebakken champignons en spek er door. Wil je de andijvie nog iets zachter dan warm je hem nog even door in de pan.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×