Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Andijviestamppot met spek en champignons

Echte winterse kost: stap voor stap zelf andijviestamp maken met champignons

Ingrediënten
  • 1 kg aardappels (ongeschild)
  • 25 gr boter
  • 150 ml warme melk
  • snuf nootmuskaat
  • 250 gr andijvie
  • 250 gr spekjes
  • 250 gr champignons (in plakjes)
  • 1 uitje

Bereiding
Schil de aardappels en kook ze in een pan met water in ongeveer 20 min gaar (afhankelijk van de grootte). Snipper ondertussen het uitje. Bak de spek in een koekenpan tot deze krokant begint te worden. Voeg dan ook de champignons en ui toe en bak nog even mee. Giet de aardappels af en voeg de warme melk en boter toe en stamp tot een puree.

Voeg een snufje nootmuskaat, peper en zout toe aan de puree (opletten want de spekjes zijn ook al zout). Stamp de andijvie er beetje bij beetje bij. Roer dan ook de gebakken champignons en spek er door. Wil je de andijvie nog iets zachter dan warm je hem nog even door in de pan.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (62 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel