Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Andijviestamppot met spek en champignons

Echte winterse kost: stap voor stap zelf andijviestamp maken met champignons

Ingrediënten

Bereiding

 Schil de aardappels en kook ze in een pan met water in ongeveer 20 min gaar (afhankelijk van de grootte). Snipper ondertussen het uitje. Bak de spek in een koekenpan tot deze krokant begint te worden. Voeg dan ook de champignons en ui toe en bak nog even mee. Giet de aardappels af en voeg de warme melk en boter toe en stamp tot een puree.

 Voeg een snufje nootmuskaat, peper en zout toe aan de puree (opletten want de spekjes zijn ook al zout). Stamp de andijvie er beetje bij beetje bij. Roer dan ook de gebakken champignons en spek er door. Wil je de andijvie nog iets zachter dan warm je hem nog even door in de pan.

  Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×

 Cadeau-tip!

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99