Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Appel notentaart

Makkelijk recept voor een lekkere goed gevulde taart met appel, verschillende soorten noten en krenten

Ingrediënten
4 grote of 5 middelgrote appels (als het kan gourenetten)
4 eelt bruine basterdsuiker
1 eetl citroensap
175 gr gemengde noten (ongezouten)
5 eetl rozijnen of krenten
1 theel kaneel
225 gr bloem + om te bestuiven
50 gr suiker
1 ei
snufje zout
100 gr boter in kleine stukjes + om in te vetten
1 eelt paneermeel
 
Materialen
Springvorm van ca 24 cm
 
Bereiding
Doe de bloem, suiker, ei, snufje zout in een kom en meng samen met de stukjes boter door elkaar. Kneed daarna met je handen tot een soepele deeg bal. Dek af en zet minimaal een half uur  in de koelkast. Verwarm de oven op 180 graden. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in stukjes. Meng de appel met de noten, rozijnen, basterdsuiker, citroensap en kaneel. Pak het deeg uit de koelkast en rol het uit op een bebloemd werkblad. Vet een springvorm in met boter en bekleed met het deeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en bestrooi met paneermeel. Verdeel het appelmengsel in de bekleedde vorm. Zet de appeltaart ongeveer 60 minuten in de oven. Zet hem niet al te hoog anders bestaat de kans dat de noten aanbranden.
 
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×