Banaan flappen met Nutella

Deze zoete flapjes zijn net even wat anders omdat ze gevuld zijn met banaan, nutella en hazelnoot

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Verwarm de oven op 190 graden. Verdeel de plakjes bladerdeeg over een bakplaat met bakpapier. Elk plakje wordt 1 flapje. Snijd de banaan in plakjes en hak de hazelnoten fijn. Verdeel 1 theelepel nutella over de helft van het plakje bladerdeeg, zodat er een driehoek van nutella ontstaat. Zorg dat je een beetje ruimte aan de randjes overlaat. Leg hier een beetje banaan op en strooi er wat hazelnoot overheen. Maak de randjes een beetje nat met wat water en vouw het flapje vervolgens dicht. Druk de zijkanten goed dicht met een vork. Kluts het ei en strijk de flapjes in met een beetje van het ei.

 Bak de flapjes vervolgens gaar en goudbruin in ongeveer 15-20 minuten. Laat deze afkoelen en verdeel een beetje extra nutella en hazelnoot over de flapjes.

 Bekijk ook eens dit recept voor lekkere appelflappen.

114 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.