Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Banaan flappen met Nutella

Deze zoete flapjes zijn net even wat anders omdat ze gevuld zijn met banaan, nutella en hazelnoot

Ingrediënten
  • 6 vellen bladerdeeg
  • 1 kleine banaan
  • 6 theelepels nutella + extra voor garneren
  • 20 gr hazelnoot + extra voor garneren
  • 1 ei
  • een beetje water

Bereiding
Verwarm de oven op 190 graden. Verdeel de plakjes bladerdeeg over een bakplaat met bakpapier. Elk plakje wordt 1 flapje. Snijd de banaan in plakjes en hak de hazelnoten fijn. Verdeel 1 theelepel nutella over de helft van het plakje bladerdeeg, zodat er een driehoek van nutella ontstaat. Zorg dat je een beetje ruimte aan de randjes overlaat. Leg hier een beetje banaan op en strooi er wat hazelnoot overheen. Maak de randjes een beetje nat met wat water en vouw het flapje vervolgens dicht. Druk de zijkanten goed dicht met een vork. Kluts het ei en strijk de flapjes in met een beetje van het ei.

Bak de flapjes vervolgens gaar en goudbruin in ongeveer 15-20 minuten. Laat deze afkoelen en verdeel een beetje extra nutella en hazelnoot over de flapjes.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

banaanflappen www.leukerecepten.nl

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×