Ga naar de inhoud
Banaan flappen met Nutella

Banaan flappen met Nutella

Deze zoete flapjes zijn net even wat anders omdat ze gevuld zijn met banaan, nutella en hazelnoot

15 M + 15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 6 vellen bladerdeeg
  • 1 kleine banaan
  • 6 theelepels nutella + extra voor garneren
  • 20 gr hazelnoot + extra voor garneren
  • 1 ei
  • een beetje water

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 190 graden. Verdeel de plakjes bladerdeeg over een bakplaat met bakpapier. Elk plakje wordt 1 flapje. Snijd de banaan in plakjes en hak de hazelnoten fijn. Verdeel 1 theelepel nutella over de helft van het plakje bladerdeeg, zodat er een driehoek van nutella ontstaat. Zorg dat je een beetje ruimte aan de randjes overlaat. Leg hier een beetje banaan op en strooi er wat hazelnoot overheen. Maak de randjes een beetje nat met wat water en vouw het flapje vervolgens dicht. Druk de zijkanten goed dicht met een vork. Kluts het ei en strijk de flapjes in met een beetje van het ei.


    banaanflappen www.leukerecepten.nl banaanflappen www.leukerecepten.nl banaanflappen www.leukerecepten.nl banaanflappen www.leukerecepten.nl
  2. Bak de flapjes vervolgens gaar en goudbruin in ongeveer 15-20 minuten. Laat deze afkoelen en verdeel een beetje extra nutella en hazelnoot over de flapjes.


  3. Bekijk ook eens dit recept voor lekkere appelflappen.