Asperges met zalm en bieslooksaus

Gerookte zalm en asperges zijn een perfecte combinatie. Zeker met deze romige bieslooksaus en gekookte aardappeltjes erbij.

Hoofdgerecht 35 min

ingrediënten

voor 2 personen

Saus

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de aardappels indien nodig in grote gelijke stukken en kook ze in ca. 15 minuten gaar.

  2. Schil de asperges als dit nog niet gedaan is. Snijd de laatste 2 cm van de asperges en gooi weg.

  3. Breng een (asperge)pan aan de kook met water. Leg de asperges erin en kook ze in ca. 5 min gaar, afhankelijk van de dikte. Giet daarna af en vang het kookvocht op. Houd de asperges warm onder een deksel.

  4. Smelt de boter in een pannetje. Voeg de bloem toe en roer met een garde tot een roux. Giet beetje bij beetje het kookvocht van de asperges erbij. En daarna de kookroom. Breng de saus op smaak met een snufje peper en zout.

  5. Hak de bieslook fijn en roer door de saus.

  6. Serveer de asperges op een bord met de aardappeltjes ernaast. Verdeel de gerookte zalm er over en schep wat bieslooksaus erop. Garneer met wat extra bieslook en serveer met een halve citroen die je eventueel over het gerecht kunt uitknijpen.

  7. Tip: lees hier de blog over het bereiden en koken van asperges inclusief handige tips.

Heeft het gesmaakt?
36 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!