Ovenschotel met aubergine rolletjes en couscous

Ovenschotel met tomatensaus met lekkere auberginerolletjes gevuld met couscous en pistache

Hoofdgerecht 35 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 2 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de aubergines in plakken, ca 10 per stuk. Bestrijk ze met een beetje olie en grill in een grillpan.

  2. Los het bouillonblokje op in de nodige hoeveelheid kokend water (zie verpakking couscous). Voeg de couscous toe en dek de kom of pan af en laat 5 minuten wellen. Roer los met een vork. Voeg de yoghurt, gehakte pistachenoten, snuf kaneel en gehakte peterselie toe en meng door elkaar.

  3. Breng de tomatenblokjes op smaak een snuf peper en zout en verdeel over een ovenschaal. Neem een plak aubergine en schep wat van het couscous mengsel er op aan een zijde en rol op. Herhaal dit en leg de rolletjes in de tomatensaus. Kruimel de feta erover en bak in de oven nog 20 minuutjes.

  4. Lekker met een frisse salade.

Heeft het gesmaakt?
100 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!