Ga naar de inhoud
Ovenschotel met aubergine rolletjes en couscous

Ovenschotel met aubergine rolletjes en couscous

Ovenschotel met tomatensaus met lekkere auberginerolletjes gevuld met couscous en pistache

35 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 2 aubergines
  • 130 gr couscous
  • 50 gr feta
  • verse peterselie
  • 2 eetlepels pistachenootjes ( ongezouten )
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 1/2 groentebouillon blokje
  • snuf kaneel
  • peper en zout
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt

Benodigdheden

  • Grillpan
  • Ovenschaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de aubergines in plakken, ca 10 per stuk. Bestrijk ze met een beetje olie en grill in een grillpan.


  2. Los het bouillonblokje op in de nodige hoeveelheid kokend water (zie verpakking couscous). Voeg de couscous toe en dek de kom of pan af en laat 5 minuten wellen. Roer los met een vork. Voeg de yoghurt, gehakte pistachenoten, snuf kaneel en gehakte peterselie toe en meng door elkaar.


  3. Breng de tomatenblokjes op smaak een snuf peper en zout en verdeel over een ovenschaal. Neem een plak aubergine en schep wat van het couscous mengsel er op aan een zijde en rol op. Herhaal dit en leg de rolletjes in de tomatensaus. Kruimel de feta erover en bak in de oven nog 20 minuutjes.


  4. Lekker met een frisse salade.