
Avocado hummus
Een snelle zelfgemaakte hummus met avocado. De avocado maakt deze hummus heerlijk romig!
10 M
Ingrediƫnten: Avocado hummus
Voor portie
-
265 gr kikkererwten uit blik
-
1 avocado
-
½ citroen
-
2 eetlepels tahin
-
1 teentje knoflook
-
1 eetlepel olijfolie
-
Snuf komijn
-
peper en zout
-
verse koriander
-
paprikapoeder
Benodigdheden
-
Keukenmachine
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Avocado hummus
-
Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Snijd de avocado doormidden en verwijder het vruchtvlees van de schil.
-
Doe in een keukenmachine of blender alle ingrediƫnten voor de hummus (behalve de koriander en paprikapoeder). Blend het geheel tot een gladde hummus. Maak af met wat verse koriander en paprikapoeder. Lekker met pitabrood.
-
Tip: voor een extra romige hummus, verwijder de velletjes van de kikkererwten. Duurt wel even wat langer maar maakt hem wel extra romig.
-
Bekijk ook mijn basisrecept voor hummus.
Heeft het gesmaakt?
21 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 570
- vet 36 gr
- verzadigd vet 5 gr
- koolhydraten 48 gr
- w.v. suikers 3.5 gr
- vezels 18 gr
- eiwit 14 gr
- zout 1.2 gr
Ook lekker