Avocado hummus

Een snelle zelfgemaakte hummus met avocado. De avocado maakt deze hummus heerlijk romig!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: portie
Benodigdheden

Bereiding

Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Snijd de avocado doormidden en verwijder het vruchtvlees van de schil.

Doe in een keukenmachine of blender alle ingrediënten voor de hummus (behalve de koriander en paprikapoeder). Blend het geheel tot een gladde hummus. Maak af met wat verse koriander en paprikapoeder. Lekker met pitabrood.

Tip: voor een extra romige hummus, verwijder de velletjes van de kikkererwten. Duurt wel even wat langer maar maakt hem wel extra romig.

10 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!