Bailey's mousse

Lekker dessert voor het kerstdiner: luchtige chocolademousse met een vleugje Bailey's

Nagerecht 35 min + 4 uur WACHTEN

ingrediënten

voor 4 personen

BENODIGDHEDEN

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Smelt de boter en de chocolade au bain-marie in een kommetje. Haal de gesmolten chocolade van de warmtebron en laats iets afkoelen, mix met een garde beetje bij beetje de eigelen erdoor. Als de eigelen zijn opgenomen mix je ook de bailey’s erdoor. Als het mengsel gaat klonteren plaatst je het weer even op de warmtebron en verhit je het, dan ontstaat er weer een gladde massa.

  2. Klop de slagroom stijf met de suiker. Spatel de slagroom beetje bij beetje door het lauwwarme chocolade mengsel. Klop de eiwitten stijf met de mixer en spatel ook door het chocolade mengsel. Giet het mengsel in 4 tot 6 glazen of kommetjes en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer met de chocolade rasp.

  3. Let op: dit dessert is niet geschikt voor zwangere vrouwen, niet alleen door de alcohol maar ook door het gebruik van rauwe eieren. Dit geld tevens voor ouderen of zwakke personen.

  4. Dit recept heb ik overgenomen van Aniapol

Heeft het gesmaakt?
304 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!