Bailey’s mousse
Lekker dessert voor het kerstdiner: luchtige chocolademousse met een vleugje Bailey's
Ingredienten
40 gr boter
2 verse eieren, gesplitst
3 eetlepels bailey's
200 ml slagroom
200 gr melkchocolade, in stukjes
1 eetlepel suiker
chocolade rasp om te decoreren
Materialen
4 kommetjes of 6 wijnglazen
Bereiding
Smelt de boter en de chocolade au bain-marie in een kommetje. Haal de gesmolten chocolade van de warmtebron en laats iets afkoelen, mix met een garde beetje bij beetje de eigelen er door. Als de eigelen zijn opgenomen mix je ook de bailey's er door. Als het mengsel gaat klonteren plaatst je het weer even op de warmtebron en verhit je het, dan ontstaat er weer een gladde massa.




Let op: dit dessert is niet geschikt voor zwangere vrouwen, niet alleen door de alcohol maar ook door het gebruik van rauwe eieren. Dit geld tevens voor ouderen of zwakke personen.
Dit recept heb ik overgenomen van Aniapol