Gezonde carrot cake

Een heerlijk worteltaartje in een gezonder jasje, met een lekkere frisse topping van Griekse yoghurt

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stukjes
Voor de frosting:

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix in een kom de volkoren bloem, kaneel, speculaaskruiden, bakpoeder en snuf zout door elkaar. In een keukenmachine, meng de banaan, ei, dadels, melk en vanille tot een glad mengsel. Voeg het mengsel uit de keukenmachine toe aan de kom en roer tot een beslag. Rasp de wortel en voeg deze toe aan het beslag. Hak de walnoten fijn en voeg ook deze toe aan het beslag (houd wat over voor de garnering).

 Bekleed een bakvorm met bakpapier en vul deze met het beslag. Zet voor 30 minuten in de oven.

 Maak de frosting door de alle ingrediënten van de frosting in een keukenmachine tot een glad geheel te mengen. Zorg ervoor dat de cake goed is afgekoeld

 Tip: bekijk hier het recept van de 'gewone' carrot cake.

371 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.