Gezonde carrot cake

Een heerlijk worteltaartje in een gezonder jasje, met een lekkere frisse topping van Griekse yoghurt

Bakrecept 20 min + 30 min oventijd

ingrediënten

voor 9 stukjes

Voor de frosting:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix in een kom de volkoren bloem, kaneel, speculaaskruiden, bakpoeder en snuf zout door elkaar. In een keukenmachine, meng de banaan, ei, dadels, melk en vanille tot een glad mengsel. Voeg het mengsel uit de keukenmachine toe aan de kom en roer tot een beslag. Rasp de wortel en voeg deze toe aan het beslag. Hak de walnoten fijn en voeg ook deze toe aan het beslag (houd wat over voor de garnering).

  2. Bekleed een bakvorm met bakpapier en vul deze met het beslag. Zet voor 30 minuten in de oven.

  3. Maak de frosting door de alle ingrediënten van de frosting in een keukenmachine tot een glad geheel te mengen. Zorg ervoor dat de cake goed is afgekoeld

  4. Tip: bekijk hier het recept van de 'gewone' carrot cake.

Heeft het gesmaakt?
679 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.