Banoffee toetje
Dit toetje is geinspireerd op de gelijknamige taart met koekjes, plakjes banaan, room en karamel
Ingrediënten
250 ml slagroom
1 zakje klop-fix
3 bananen
40 gr suiker
15 gr water
ca 10 digestive koekjes
1 eetlepel citroensap
Materialen
4 glazen
Keukenmachine
Mixer
Bereiding
Doe de suiker en het water in een pannetje en verwarm dit, roer niet! Na een paar minuten verschijnen er bellen die langzaam bruin kleuren. Als ongeveer alle bubbels licht bruin zijn gekleurd zet je het vuur uit en blus je het af met de 70 ml slagroom.






Maal de koekjes in een keukenmachine fijn. Verdeel ongeveer de helft van de koekkruimels over de bodem van de glazen. Druip er een beetje van de karamel op. Snijd de bananen in schuifjes en besprenkel met citroensap.



Leg een laagje banaan in het glaasje op de karamel. Schep wat slagroom er op en strijk glad. Herhaal dit nogmaals en eindig met de slagroom en garneer met wat extra karamel en koekkruimels.