Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Basilicum spinaziesoep

Budgetrecept: groene vegetarische soep van spinazie en een vleugje basilicum

Ingrediënten 
450 gr gehakte spinazie (diepvries) € 0,95
1 ui € 0,10
2 aardappels (kruimig, middelgroot) € 0,30
1 liter water
2 groentebouillon blokjes € 0,20
15 gr verse basilicum € 1,39
125 gr creme fraiche € 0,49
 
In huis:
Boter om in te bakken
 
Materialen
Staafmixer
 
Bereiding
Snijd de ui fijn en bak ze in een pan met boter glazig. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Voeg de aardappel en spinazie toe aan de ui. Giet het water er bij, breng aan de kook en verkruimel het bouillonblokje er bij.
 
Basilicumspinaziesoep 01
Basilicumspinaziesoep 01
Basilicumspinaziesoep 01
Basilicumspinaziesoep 01
Zet het vuur laag en laat alles 15 min zachtjes doorkoken. Voeg de basilicumblaadjes bij de soep en pureer met een staafmixer tot en gladde groene massa. Roer de creme fraiche door de soep of schep in ieder kommetje apart een schep creme fraiche bovenop de soep.
 
Kerst tip: steek met een vormpje sterren uit een paar sneetjes brood en rooster deze krokant in een pan. Serveer in of bij de soep.

 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×