Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Basilicum spinaziesoep

Budgetrecept: groene vegetarische soep van spinazie en een vleugje basilicum

Ingrediënten 
450 gr gehakte spinazie (diepvries) € 0,95
1 ui € 0,10
2 aardappels (kruimig, middelgroot) € 0,30
1 liter water
2 groentebouillon blokjes € 0,20
15 gr verse basilicum € 1,39
125 gr creme fraiche € 0,49
 
In huis:
Boter om in te bakken
 
Materialen
Staafmixer
 
Bereiding
Snijd de ui fijn en bak ze in een pan met boter glazig. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Voeg de aardappel en spinazie toe aan de ui. Giet het water er bij, breng aan de kook en verkruimel het bouillonblokje er bij.
 
Basilicumspinaziesoep 01
Basilicumspinaziesoep 01
Basilicumspinaziesoep 01
Basilicumspinaziesoep 01
Zet het vuur laag en laat alles 15 min zachtjes doorkoken. Voeg de basilicumblaadjes bij de soep en pureer met een staafmixer tot en gladde groene massa. Roer de creme fraiche door de soep of schep in ieder kommetje apart een schep creme fraiche bovenop de soep.
 
Kerst tip: steek met een vormpje sterren uit een paar sneetjes brood en rooster deze krokant in een pan. Serveer in of bij de soep.

 

Beoordeling (48 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst