Ga naar de inhoud
Bier pannenkoeken met bacon

Bier pannenkoeken met bacon

Pannenkoekjes gemaakt een beslag van bier met gebakken bacon en stroop, een heerlijk vaderdagontbijt

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor kleine pannenkoekjes

  • 150 gr bloem
  • 200 ml bier
  • 1 ei
  • Snuf zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 4 plakjes bacon/ontbijtspek
  • stroop
  • boter om te bakken

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bak de spek krokant in de pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Doe de bloem, zout en suiker in een kom en meng door elkaar. Voeg ei toe en mix er langzaam door. Giet beetje bij beetje het bier er bij.


  2. Verhit een beetje boter, gebruik niet te veel. Schep 2 of 2 sauslepel beslag in de pan in hoopjes en bak 2 minuutjes tot ze goudbruin zijn en er belletjes te zien zijn aan de bovenzijde. Draai om en bak ook de andere kant bruin. Herhaal met de rest van het beslag en stapel de pannenkoekjes op. Snijd of breek de spek in stukjes en verdeel over de pannenkoeken. Schenk er en beetje stroop over.