Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bietenlasagne met walnoten

Een heerlijke vegetarische ovenschotel met rode biet, een romige ricottasaus en crunchy walnoten

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

 Gebruik je rauwe bieten dan kook je deze van te voren nog even gaar. Verwarm de oven op 180 graden. Verhit de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe zodra deze gesmolten is. Bak de roux 3 minuutjes en voeg dan beetje bij beetje de melk toe en blijf met een garde roeren tot een glad geheel. Roer de ricotta er op het laatst door en breng het mengsel op smaak met peper, zout en tijm. Snijd de rode bieten in plakjes en verdeel een laagje over de bodem van een ovenschaal.

 Verdeel hier een beetje van de saus over en kruimel er wat walnoten over. Dek af met lasagnevellen. Verdeel dan weer een nieuwe laag bieten, saus, noten en lasagnevellen er over en eindig met een laag bieten en zorg dat je nog wat saus en noten over hebt. Klop het ei door de overgebleven bechamelsaus en giet over de complete ovenschotel. Bestrooi met de mozzarella, verdeel wat noten erover en zet de bietenlasagne in de oven en bak deze in ongeveer 40 min gaar.

 Tip: ook lekker met blauw ader kaas, citroenrasp en stukjes appel of peer.

 Bekijk hier het basisrecept voor bechamelsaus

rode bieten lasagne www.leukerecepten.nl

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×