Blini’s met vijgen

Blini's zijn een soort luxe poffertjes, lekker met een topping zoals ham, mascarpone en vijgen

Ingrediënten 
200 gr boekweitmeel
250 ml melk
1 zakje instant gist a 7 gram
2 eieren
Snufje zout
Boter om in te bakken
4 kleine vijgen (kan ook met gedroogde vijgen)
8 plakjes gedroogde ham (parma of serrano bv)
125 gr mascarpone
 
Materialen
Mixer
Garde
Vershoudfolie of theedoek
 
Bereiding
Verwarm de melk in een pannetje totdat hij lauw is. Klop met een garde de gist er door. Doe het meel en een snufje zout in een grote kom en schenk de melk hier bij. Roer met de garde tot een egaal beslag. Splits de eieren. Klop de eierdooiers door het beslag en dek de kom af met een stuk vershoudfolie of een schone theedoek.
 
blini 01
blini 01
blini 01
Laat op een tochtvrije en relatief warme plek 30 min rijzen. Klop de eiwitten met een mixer tot een stevig schuim. Spatel het schuim door het gerezen beslag. Verwarm een beetje boter in een of meerdere pannen en schep een beetje van het beslag in de pan (ongeveer 2 eetlepels).
 
blini 01
blini 01
blini vijgen 06
Bak de blini’s op middelhoog vuur aan beide kanten 2 minuten. Leg ze op een bord en laat iets afkoelen. Deel de plakjes ham door de helft en leg op iedere blini een stukje. Schep een flinke theelepel mascarpone er op. Snijd de vijgen in vieren en leg een partje bovenop de blini.
 
Tip: De blini's kun je zowel warm als koud eten. De blini's kun je een dag van te voren bakken en later beleggen met de topping. Je kunt ze, nadat ze belegd zijn, wel het beste direct serveren.
 
In het originele recept voor blini's gebruik je boekweitmeel maar je kunt het eventueel ook vervangen door gewone bloem.

 

 
5 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.