Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Blini’s met vijgen

Blini's zijn een soort luxe poffertjes, lekker met een topping zoals ham, mascarpone en vijgen

Ingrediënten 
200 gr boekweitmeel
250 ml melk
1 zakje instant gist a 7 gram
2 eieren
Snufje zout
Boter om in te bakken
4 kleine vijgen (kan ook met gedroogde vijgen)
8 plakjes gedroogde ham (parma of serrano bv)
125 gr mascarpone
 
Materialen
Mixer
Garde
Vershoudfolie of theedoek
 
Bereiding
Verwarm de melk in een pannetje totdat hij lauw is. Klop met een garde de gist er door. Doe het meel en een snufje zout in een grote kom en schenk de melk hier bij. Roer met de garde tot een egaal beslag. Splits de eieren. Klop de eierdooiers door het beslag en dek de kom af met een stuk vershoudfolie of een schone theedoek.
 
blini 01
blini 01
blini 01
Laat op een tochtvrije en relatief warme plek 30 min rijzen. Klop de eiwitten met een mixer tot een stevig schuim. Spatel het schuim door het gerezen beslag. Verwarm een beetje boter in een of meerdere pannen en schep een beetje van het beslag in de pan (ongeveer 2 eetlepels).
 
blini 01
blini 01
blini vijgen 06
Bak de blini’s op middelhoog vuur aan beide kanten 2 minuten. Leg ze op een bord en laat iets afkoelen. Deel de plakjes ham door de helft en leg op iedere blini een stukje. Schep een flinke theelepel mascarpone er op. Snijd de vijgen in vieren en leg een partje bovenop de blini.
 
Tip: De blini's kun je zowel warm als koud eten. De blini's kun je een dag van te voren bakken en later beleggen met de topping. Je kunt ze, nadat ze belegd zijn, wel het beste direct serveren.
 
In het originele recept voor blini's gebruik je boekweitmeel maar je kunt het eventueel ook vervangen door gewone bloem.

 

 
Beoordeling (4 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel