Bloemkool pizza schotel

Heerlijke koolhydraatarme ovenschotel die grotendeels uit groenten bestaat aangevuld met pizzasaus en kaas

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool eventueel in gelijke stukken. Kook de bloemkool kort voor, ongeveer 4 minuutjes in kokend water. Giet daarna goed af.

Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes en de champignons in plakjes. Bak deze 5 minuutjes aan in de pan met een eetlepel olie. Voeg dan ook de bloemkoolroosjes toe aan de pan.

Voeg de pizzasaus toe aan de pan en schep door de groenten. Breng op smaak met een snufje peper en zout. Schep het gehele mengsel in een ovenschaal. Scheur de bol mozzarella in kleine stukjes en verdeel over de pizzaschotel. Beleg met de salami en bestrooi met geraspte kaas.

Bak de ovenschotel ca. 20 minuten in de oven.

Tip: liever vega? Laat dan de salami achterwege of gebruik vegetarische plakjes salami of ham

546 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!