Bloemkool pizza schotel

Heerlijke koolhydraatarme ovenschotel die grotendeels uit groenten bestaat aangevuld met pizzasaus en kaas

Hoofdgerecht 25 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 3 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool eventueel in gelijke stukken. Kook de bloemkool kort voor, ongeveer 4 minuutjes in kokend water. Giet daarna goed af.

  2. Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes en de champignons in plakjes. Bak deze 5 minuutjes aan in de pan met een eetlepel olie. Voeg dan ook de bloemkoolroosjes toe aan de pan.

  3. Voeg de pizzasaus toe aan de pan en schep door de groenten. Breng op smaak met een snufje peper en zout. Schep het gehele mengsel in een ovenschaal. Scheur de bol mozzarella in kleine stukjes en verdeel over de pizzaschotel. Beleg met de salami en bestrooi met geraspte kaas.

  4. Bak de ovenschotel ca. 20 minuten in de oven.

  5. Tip: liever vega? Laat dan de salami achterwege of gebruik vegetarische plakjes salami of ham

Heeft het gesmaakt?
925 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!