Bloemkoolstamppot met krokante vis

Heerlijke combi van smeuïge stamppot met een stukje vis met amandelkorst en kerriesaus.

Hoofdgerecht 35 min + 15 min oventijd

ingrediënten

voor 2 personen

Materialen

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200° graden. Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar in een pan met water. Voeg na 5 minuten de bloemkool toe en kook deze mee (of 15 min. in een apart pannetje).

  2. Snijd de vis in grove stukken en besprenkel deze met citroensap en bestrooi met peper en zout. Haal ze door de bloem. Haal vervolgens 1 kant door het ei en druk deze vervolgens in het amandelschaafsel. Leg ze op een bakplaat met bakpapier met de amandelkant boven en zet ca. 15 minuten in de oven tot de vis gaar is en de bovenkant iets bruin begint te kleuren.

  3. Giet de bloemkool en aardappels af en prak deze fijn met een stamper. Voeg een klont boter en een scheutje melk toe om hem lekker smeuïg te maken. Breng op smaak met wat fijngesneden peterselie, peper, zout en nootmuskaat. Doe de deksel op de pan en houd de bloemkoolstamppot warm.

  4. Hak het sjalotje heel fijn en fruit aan in een pannetje met wat olie of boter. Giet de kookroom er bij en een snuf kerriepoeder. Laat de saus iets inkoken. Serveer de stamppot met een stukje krokante vis en de kerriesaus.

Heeft het gesmaakt?
62 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!