Bloemkoolstamppot met krokante vis

Heerlijke combi van smeuïge stamppot met een stukje vis met amandelkorst en kerriesaus.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

Verwarm de oven op 200° graden. Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar in een pan met water. Voeg na 5 minuten de bloemkool toe en kook deze mee (of 15 min. in een apart pannetje).

Snijd de vis in grove stukken en besprenkel deze met citroensap en bestrooi met peper en zout. Haal ze door de bloem. Haal vervolgens 1 kant door het ei en druk deze vervolgens in het amandelschaafsel. Leg ze op een bakplaat met bakpapier met de amandelkant boven en zet ca. 15 minuten in de oven tot de vis gaar is en de bovenkant iets bruin begint te kleuren.

Giet de bloemkool en aardappels af en prak deze fijn met een stamper. Voeg een klont boter en een scheutje melk toe om hem lekker smeuïg te maken. Breng op smaak met wat fijngesneden peterselie, peper, zout en nootmuskaat. Doe de deksel op de pan en houd de bloemkoolstamppot warm.

Hak het sjalotje heel fijn en fruit aan in een pannetje met wat olie of boter. Giet de kookroom er bij en een snuf kerriepoeder. Laat de saus iets inkoken. Serveer de stamppot met een stukje krokante vis en de kerriesaus.

59 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!