Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bloemkoolstamppot met krokante vis

Heerlijke combi van smeuige stamppot met een stukje vis met amandelkorst en kerriesaus

Ingrediënten
  • 350 gr witvis
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 ei
  • bordje bloem
  • 30 gr amandelschaafsel
  • 100 ml kookroom
  • 1 sjalotje
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 400 gr bloemkool
  • 500 gr kruimige aardappels
  • Klein bosje peterselie
  • peper en zout
  • Klont boter
  • scheutje melk
  • snuf nootmuskaat
Materialen
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de aardappels in ca 20 minuten gaar in een pan met water. Voeg na 5 minuten de bloemkool toe en kook deze mee (of 15 min in een apart pannetje). Snijd de vis in grove stukken en besprenkel deze met citroensap en bestrooi met peper en zout. Haal ze door de bloem. Haal vervolgens 1 kant door het ei en druk deze vervolgens in het amandelschaafsel.

bloemkoolstamppot_vis_01.jpg
bloemkoolstamppot_vis_02.jpg
bloemkoolstamppot_vis_03.jpg

Leg ze op een bakplaat met bakpapier met de amandelkant boven en zet ca. 15 minuten in de oven tot de vis gaar is en de bovenkant iets bruin begint te kleuren. Giet de bloemkool en aardappels af en prak deze fijn met een stamper. Voeg een klont boter en een scheutje melk toe om hem lekker smeuig te maken. Breng op smaak met wat fijngesneden peterselie, peper, zout en nootmuskaat. Doe de deksel op de pan en houd de bloemkoolstamppot warm.

bloemkoolstamppot_vis_04.jpg
bloemkoolstamppot_vis_05.jpg
bloemkoolstamppot_vis_06.jpg

Hak het sjalotje heel fijn en fruit aan in een pannetje met wat olie of boter. Giet de kookroom er bij en een snuf kerriepoeder. Laat de saus iets inkoken. Serveer de stamppot met een stukje krokante vis en kerriesaus.

Beoordeling (32 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread