Glutenvrije kerststol
Makkelijke glutenvrije & lactosevrije kerststolletjes met amandelspijs vulling. Zo geniet iedereen van het kerstontbijt!
15 M + 25 M
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
225 gr glutenvrij basismeel ( koopmans )
-
35 gr gesmolten plantaardige boter
-
3 eieren
-
50 gr rozijnen
-
2 theelepels bakpoeder
-
Handje amandelschaafsel
-
2 eetlepels plantaardige / lactosevrije melk
Amandelspijs
-
90 gr amandelmeel
-
0,5 citroen
-
agave siroop
-
1 eetlepel lauw water
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Doe alle ingrediƫnten voor de spijs samen in een bakje, kneed vervolgens goed en maak er een grote bol van. Verpak dit in folie en leg even in de koelkast
-
Klop de eieren los en schep hier het meel doorheen samen met de gesmolten boter en bakpoeder. Kneed dit tot een bol deeg en kneed er als laatste de rozijnen doorheen.
-
Leg bakpapier op een bakplaat en maak met je handen 5 kleine bolletjes druk deze plat tot een cirkel onderaan in de cirkel leg je een klein stukje spijs. De spijs rol je als een langwerpig staafje. Vouw het deeg over de spijs heen en druk met je duimen de uiteinden tegen elkaar zodat een stolletje ontstaat.
-
Smeer de stolletjes in met een beetje plantaardige melk en strooi er wat amandelschaafsel overheen. Bak op 175 graden voor ongeveer 25 minuten. Ze zijn het lekkerste als je ze warm net uit de oven eet.
Heeft het gesmaakt?
18 stemmen
Ook lekker