Croissantjes met appel

Lekker bij het kerstontbijt of kerstbrunch: makkelijke croissants gevuld met appel en witte chocolade

Ingredienten
1 blik croissantdeeg voor 6 stuks
½ appel
snuf kaneel
1 eetlepel suiker
paar druppels citroensap
50 gr witte chocolade
zachte zilveren parels
1 ei
eventueel: slagroom of boter
 
Materialen
Bakplaat bakpapier
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Schil de appel en snijd in kleine klokjes. Meng met de suiker, citroensap en kaneel. Haal het croissantdeeg uit het blik en haal ze voorzichtig los. Leg ongeveer 1 eetlepel van het appelmengsel bovenaan in het midden van het brede gedeelte.
 
croissants appel 01
croissants appel 01
croissants appel 01
Sla het deeg er overheen en druk de zijkanten iets dicht zodat de appel er niet uit kan lopen tijdens het bakken. Rol het deeg verder op en draai de punten iets naar binnen in de vorm van een croissant. Leg ze op de bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Bak ze in ca 20 tot 25 minuten mooi bruin in de oven.
 
croissants appel 01
croissants appel 01
croissants appel 01
Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Wil je de chocolade iets dunner maken voeg dan een beetje slagroom of een klontje boter toe. Laat de croissants grotendeels afkoelen (maar ze zijn het lekkerst als ze nog iets warm zijn van binnen). Druip met een lepeltje wat chocolade er over. Bestrooi met wat zilveren parels.
 
16 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.