Croissantjes met appel

Lekker bij het kerstontbijt of kerstbrunch: makkelijke croissants gevuld met appel en witte chocolade

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Materialen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° graden.

Schil de appel en snijd in kleine klokjes. Meng met de suiker, citroensap en kaneel.

Haal het croissantdeeg uit het blik en haal ze voorzichtig los.

Leg ongeveer 1 eetlepel van het appelmengsel bovenaan in het midden van het brede gedeelte van ieder stuk croissantdeeg.

Sla het deeg er overheen en druk de zijkanten iets dicht zodat de appel er niet uit kan lopen tijdens het bakken. Rol het deeg verder op en draai de punten iets naar binnen in de vorm van een croissant.

Leg ze op de bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei.

Bak ze in ca. 20 tot 25 minuten mooi bruin in de oven.

Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Wil je de chocolade iets dunner maken voeg dan een beetje slagroom of een klontje boter toe.

Laat de croissants grotendeels afkoelen. Niet helemaal, want ze zijn natuurlijk het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn van binnen.

Verdeel met een lepeltje wat chocolade er over. Bestrooi met wat zilveren parels.

16 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!