Lekker bij het kerstontbijt of kerstbrunch: makkelijke croissants gevuld met appel en witte chocolade
Ingredienten
1 blik croissantdeeg voor 6 stuks
½ appel
snuf kaneel
1 eetlepel suiker
paar druppels citroensap
50 gr witte chocolade
zachte zilveren parels
1 ei
eventueel: slagroom of boter
Materialen
Bakplaat bakpapier
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Schil de appel en snijd in kleine klokjes. Meng met de suiker, citroensap en kaneel. Haal het croissantdeeg uit het blik en haal ze voorzichtig los. Leg ongeveer 1 eetlepel van het appelmengsel bovenaan in het midden van het brede gedeelte.
Sla het deeg er overheen en druk de zijkanten iets dicht zodat de appel er niet uit kan lopen tijdens het bakken. Rol het deeg verder op en draai de punten iets naar binnen in de vorm van een croissant. Leg ze op de bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Bak ze in ca 20 tot 25 minuten mooi bruin in de oven.
Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Wil je de chocolade iets dunner maken voeg dan een beetje slagroom of een klontje boter toe. Laat de croissants grotendeels afkoelen (maar ze zijn het lekkerst als ze nog iets warm zijn van binnen). Druip met een lepeltje wat chocolade er over. Bestrooi met wat zilveren parels.