Ga naar de inhoud
Bruschetta met ansjovis

Bruschetta met ansjovis

Een heerlijk hapje van knapperige broodjes met gegrilde paprika en ansjovis. Lekker als voorafje of als borrelhapje.

15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 8 sneetjes brood ( ciabatta )
  • 8 ansjovis uit blik op olie
  • 1 gegrilde paprika
  • 5 cherrytomaatjes
  • Handje verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verhit een grillpan en smeer de broodjes in met een dun laagje olijfolie en bak deze tot er mooie grillstrepen te zien zijn. Wrijf de broodjes als ze klaar zijn in met een teentje knoflook.


  2. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en de gegrilde paprika in reepjes.


  3. Beleg de bruschetta’s hiermee en leg als laatste een ansjovis erop een blaadje basilicum.