Pizzarolletjes met pesto

Zoek je nog een lekkere borrelsnack? Probeer dan deze lekkere pizzarolletjes met pesto, mozzarella en tomaat

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Verwarm de oven op 210 graden. Laat het pizzadeeg iets ontdooien, het is fijn als het nog wat stevig is ivm het snijden later.

 Druk de plakjes pizzadeeg aan elkaar, 5 naast elkaar en 2 in de breedte zodat je een grote rechthoek krijgt. Je kunt ook 2 vellen aan elkaar plakken en deze beleggen zodat je de rest koel houd in de koelkast.

 Besmeer de lap pizzadeeg met pesto, houd de randen vrij. Snijd de mozzarella in dunne plakjes en de cherrytomaatjes doormidden en verdeel over de pesto. Bestrooi met pijnboompitten.

 Rol het pizzadeeg voorzichtig op, druk niet te hard. Snijd met een scherp de rol in plakjes (ca 20 stuks) en leg deze op een bakplaat. Gaat het snijden lastig, leg de rol dan even in de koelkast zodat deze wat steviger wordt. Beestrooi de pizzarolletjes met een klein beetje geraspte kaas. Bak de pizzarolletjes met pesto ca. 15 tot 20 minuten goudbruin.

 Serveer de rolletjes direct of bewaar ze in een afgesloten trommel en warm ze voor het serveren weer een paar minuten op in de oven. Of eet ze koud.

50 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.