Ga naar de inhoud
Bruschetta’s met vijgen

Bruschetta’s met vijgen

Lekkere krokante broodjes met een herfstige topping van geitenkaas, verse vijgen en walnoten

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 1 ciabatta brood
  • 2 vijgen
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 2 eetlepels walnoten
  • honing
  • 1 teen knoflook
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • Snuf zwarte peper

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd het brood in sneetjes. Bestrijk ze aan beide kanten met een dun laagje olijfolie. Verhit een grillpan en grill de broodjes hierin licht krokant.


  2. Wrijf de bruschetta’s aan 1 zijde in met het teentje knoflook. Besmeer met wat geitenkaas. Snijd de vijgen in partjes. Leg ze op de broodjes en druppel er wat honing over.


  3. Hak de walnoten fijn en bestrooi de bruschetta’s met vijgen hiermee. Maak de broodjes af met wat basilicum en wat zwarte peper.


  4. Tip: zijn er geen verse vijgen (deze zijn vaak alleen in het najaar verkrijgbaar) dan kun je ook gedroogde vijgen gebruiken of ga eens voor peer. Ook lekker met een plakje parmaham.