Bruschetta’s met vijgen

Lekkere krokante broodjes met een herfstige topping van geitenkaas, verse vijgen en walnoten

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

Snijd het brood in sneetjes. Bestrijk ze aan beide kanten met een dun laagje olijfolie. Verhit een grillpan en grill de broodjes hierin licht krokant.

Wrijf de bruschetta’s aan 1 zijde in met het teentje knoflook. Besmeer met wat geitenkaas. Snijd de vijgen in partjes. Leg ze op de broodjes en druppel er wat honing over.

Hak de walnoten fijn en bestrooi de bruschetta’s met vijgen hiermee. Maak de broodjes af met wat basilicum en wat zwarte peper.

Tip: zijn er geen verse vijgen (deze zijn vaak alleen in het najaar verkrijgbaar) dan kun je ook gedroogde vijgen gebruiken of ga eens voor peer. Ook lekker met een plakje parmaham.

4 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!