Ga naar de inhoud
Calzone pizza wraps

Calzone pizza wraps

Snelle en gezonde(re) versie op een pizza calzone gemaakt met volkoren wraps gevuld met courgette, mozzarella en tomaat.

20 M + 12 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 6 grote wraps ( volkoren )
  • 100 ml pizzasaus
  • 125 gr champignons
  • 1 bol mozzarella
  • 1 kleine courgette of een halve
  • 12 gedroogde tomaatjes
  • 1 groot ei
  • handje geraspte kaas

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Besmeer de wraps voor de helft met een dun laagje pizzasaus en houd ruim een cm van de rand vrij (dit is heel belangrijk). Snijd de courgette, mozzarella, gedroogde tomaatjes en champignons in kleine stukjes en verdeel over de tomatensaus. Verdeel niet te veel vulling er over.


    calzone wraps 02
  2. Klop het ei los en bestrijk de rand langs de tomatensaus met een laagje ei. Vouw de wraps dubbel en druk de randen heel goed op elkaar. Ga elk plekje goed na met je duim, wacht 3 minuutjes tot het ei iets begint op te drogen en te plakken en druk nogmaals goed aan. Bestrijk de bovenzijdes met de rest van het ei. Bestrooi met een klein beetje kaas en bak de pizza calzone wraps ca. 12 minuten in de oven.


  3. Tip: varieer met de vulling en voeg ook eens paprika, salami of iets anders toe.