Calzone pizza wraps

Snelle en gezonde(re) versie op een pizza calzone gemaakt met volkoren wraps gevuld met courgette, mozzarella en tomaat.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Besmeer de wraps voor de helft met een dun laagje pizzasaus en houd ruim een cm van de rand vrij (dit is heel belangrijk). Snijd de courgette, mozzarella, gedroogde tomaatjes en champignons in kleine stukjes en verdeel over de tomatensaus. Verdeel niet te veel vulling er over.

 Klop het ei los en bestrijk de rand langs de tomatensaus met een laagje ei. Vouw de wraps dubbel en druk de randen heel goed op elkaar. Ga elk plekje goed na met je duim, wacht 3 minuutjes tot het ei iets begint op te drogen en te plakken en druk nogmaals goed aan. Bestrijk de bovenzijdes met de rest van het ei. Bestrooi met een klein beetje kaas en bak de pizza calzone wraps ca. 12 minuten in de oven.

 Tip: varieer met de vulling en voeg ook eens paprika, salami of iets anders toe.

calzone-wrap
98 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x lekkere pasta ovenschotels

Broccolischotel met brie
Pastaschelpen met spinazie
Lasagne met paprika

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.