Calzone pizza wraps

Snelle en gezonde(re) versie op een pizza calzone gemaakt met volkoren wraps gevuld met courgette, mozzarella en tomaat.

Hoofdgerecht 20 min + 12 min oventijd

ingrediënten

voor 6 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Besmeer de wraps voor de helft met een dun laagje pizzasaus en houd ruim een cm van de rand vrij (dit is heel belangrijk). Snijd de courgette, mozzarella, gedroogde tomaatjes en champignons in kleine stukjes en verdeel over de tomatensaus. Verdeel niet te veel vulling er over.

  2. Klop het ei los en bestrijk de rand langs de tomatensaus met een laagje ei. Vouw de wraps dubbel en druk de randen heel goed op elkaar. Ga elk plekje goed na met je duim, wacht 3 minuutjes tot het ei iets begint op te drogen en te plakken en druk nogmaals goed aan. Bestrijk de bovenzijdes met de rest van het ei. Bestrooi met een klein beetje kaas en bak de pizza calzone wraps ca. 12 minuten in de oven.

  3. Tip: varieer met de vulling en voeg ook eens paprika, salami of iets anders toe.

Heeft het gesmaakt?
118 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!