Carrot cake bananenbrood
Deze combinatie van worteltjestaart en bananenbrood brengt twee lekkernijen bij elkaar!
20 M + 40 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor plakken
-
3 bananen
-
200 gr speltmeel ( gezeefd )
-
2 eieren
-
100 ml halfvolle melk
-
1 zakje bakpoeder
-
2 theelepels kaneel
-
1 eetlepel honing
-
2 theelepels speculaaskruiden
-
100 gr geraspte wortel ( + extra om te garneren )
-
Handje pecannoten
-
olijfolie
Voor het glazuur
-
4 eetlepels roomkaas
-
1.5 eetlepel Griekse yoghurt
-
5 eetlepels poedersuiker
Benodigdheden
-
Keukenmachine
-
cakeblik
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de bananen, eieren, honing en melk in de keukenmachine. Meng in een kom het speltmeel, bakpoeder, kaneel en speculaaskruiden door elkaar. Voeg dit samen met het mengsel uit de keukenmachine en roer tot een stevig beslag. Roer vervolgens de geraspte wortel erdoor. Vet de cakevorm in met olijfolie en vul met het beslag. Zet 40 minuten in de oven.
-
Maak het glazuur door alle ingrediƫnten hiervoor in de keukenmachine tot een glad geheel te mixen. Smeer het glazuur over de cake en strooi er wat verkruimelde pecannoten en geraspte wortel over. Serveer direct.
-
Tip: Probeer ook dit lekkere basisrecept voor gezond bananenbrood
Heeft het gesmaakt?
475 stemmen
Ook lekker