Carrot cake bananenbrood

Deze combinatie van worteltjestaart en bananenbrood brengt twee lekkernijen bij elkaar!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: plakken
Voor het glazuur
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de bananen, eieren, honing en melk in de keukenmachine. Meng in een kom het speltmeel, bakpoeder, kaneel en speculaaskruiden door elkaar. Voeg dit samen met het mengsel uit de keukenmachine en roer tot een stevig beslag. Roer vervolgens de geraspte wortel erdoor. Vet de cakevorm in met olijfolie en vul met het beslag. Zet 40 minuten in de oven.

 Maak het glazuur door alle ingrediënten hiervoor in de keukenmachine tot een glad geheel te mixen. Smeer het glazuur over de cake en strooi er wat verkruimelde pecannoten en geraspte wortel over. Serveer direct.

 Tip: Probeer ook dit lekkere basisrecept voor gezond bananenbrood

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.