Ga naar de inhoud
Carrot cake bananenbrood

Carrot cake bananenbrood

Deze combinatie van worteltjestaart en bananenbrood brengt twee lekkernijen bij elkaar!

20 M + 40 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor plakken

  • 3 bananen
  • 200 gr speltmeel ( gezeefd )
  • 2 eieren
  • 100 ml halfvolle melk
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 eetlepel honing
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 100 gr geraspte wortel ( + extra om te garneren )
  • Handje pecannoten
  • olijfolie

Voor het glazuur

  • 4 eetlepels roomkaas
  • 1.5 eetlepel Griekse yoghurt
  • 5 eetlepels poedersuiker

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • cakeblik

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de bananen, eieren, honing en melk in de keukenmachine. Meng in een kom het speltmeel, bakpoeder, kaneel en speculaaskruiden door elkaar. Voeg dit samen met het mengsel uit de keukenmachine en roer tot een stevig beslag. Roer vervolgens de geraspte wortel erdoor. Vet de cakevorm in met olijfolie en vul met het beslag. Zet 40 minuten in de oven.


  2. Maak het glazuur door alle ingrediënten hiervoor in de keukenmachine tot een glad geheel te mixen. Smeer het glazuur over de cake en strooi er wat verkruimelde pecannoten en geraspte wortel over. Serveer direct.


  3. Tip: Probeer ook dit lekkere basisrecept voor gezond bananenbrood