Chili con carne bowl

De bekende chili con carne maar dan in een andere vorm, in een gezellige bowl met bloemkoolrijst voor een extra portie groenten

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Chili con carne

Bereiding

Hak de rode ui en knoflook fijn en fruit aan in een pan met een beetje olie. Snijd de paprika in blokjes en bak mee. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.

Voeg de chili con carne kruiden toe en de tomatenpuree en tomatenblokjes. Laat de bonen en mais uitlekken en voeg toe aan de chili con carne. Laat het mengsel 10 minuutjes pruttelen.

Kook de bloemkoolrijst gaar. Snijd de tomaatjes en avocado in stukjes. Schep wat bloemkoolrijst in een kom. Schep hier wat chili con carne, tomaatjes, avocado en tortilla chips naast. Verdeel wat zure room in het midden. Besprenkel de chili con carne bowl met wat citroensap, vooral de avocado en bloemkoolrijst. Garneer de bowl met wat bosui in ringetjes.

Tip: weinig tijd? Gebruik dan kant en klare chili con of sin carne. Check voor een glutenvrij recept of de tortillachips glutenvrij is.

48 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!