Ga naar de inhoud
Chili con carne bowl

Chili con carne bowl

De bekende chili con carne maar dan in een andere vorm, in een gezellige bowl met bloemkoolrijst voor een extra portie groenten

45 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 200 gr bloemkoolrijst
  • 1 citroen
  • 125 gr cherrytomaatjes
  • 1 avocado
  • 125 gr zure room
  • 2 handjes tortilla chips
  • 1 bosui

Chili con carne

  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 200 gr gehakt ( vega )
  • 1 paprika
  • 3 eetlepels maïs
  • 80 gr kidneybonen uit blik
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel kruidenmix chili con carne
  • 1 rode ui

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Hak de rode ui en knoflook fijn en fruit aan in een pan met een beetje olie. Snijd de paprika in blokjes en bak mee. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.


  2. Voeg de chili con carne kruiden toe en de tomatenpuree en tomatenblokjes. Laat de bonen en mais uitlekken en voeg toe aan de chili con carne. Laat het mengsel 10 minuutjes pruttelen.


  3. Kook de bloemkoolrijst gaar. Snijd de tomaatjes en avocado in stukjes. Schep wat bloemkoolrijst in een kom. Schep hier wat chili con carne, tomaatjes, avocado en tortilla chips naast. Verdeel wat zure room in het midden. Besprenkel de chili con carne bowl met wat citroensap, vooral de avocado en bloemkoolrijst. Garneer de bowl met wat bosui in ringetjes.


  4. Tip: weinig tijd? Gebruik dan kant en klare chili con of sin carne. Check voor een glutenvrij recept of de tortillachips glutenvrij is.