Coquilles met zoete aardappelpuree
Dit voorgerecht voor Kerst is een heerlijke combi van smeuïge puree met een frisse sint jacobsschelp
20 M
Ingrediënten
Voor personen
-
12 coquilles ( diepvries )
-
450 gr zoete aardappelpuree ( kant en klaar of zelf gemaakt )
-
1 eetlepel citroensap
-
peper en zout
-
Snuf gedroogde peterselie
-
Verse bieslook
-
1 eetlepel pijnboompitten ( geroosterd )
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Laat de coquilles ontdooien en dep ze droog. Doe ze in een kommetje en voeg een beetje citroensap, peper, zout en peterselie toe. Laat ze een half uurtje marineren.
-
Verhit een beetje boter of olie in een pan en bak de coquilles 2 minuten per zijde. Maak kleine schepjes van de aardappelpuree op een bord en leg daar een gebakken coquille op. Bestrooi met bieslook en pijnboompitten.
-
Tip: maak je de zoete aardappelpuree zelf kook dan 450 gr zoete aardappels in ca. 15 min gaar. Pureer deze met een stamper en maak smeuïg met een kontje boter en een scheutje melk en maak op smaak met peper en zout.
Heeft het gesmaakt?
80 stemmen
Ook lekker
3x lekkere Kerstrecepten 2024