Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Coquilles met zoete aardappelpuree

Dit voorgerecht voor Kerst is een heerlijke combi van smeuïge puree met een frisse sint jacobsschelp

Ingrediënten
  • 12 coquilles (diepvries)
  • 450 gr zoete aardappelpuree (kant en klaar of zelf gemaakt )
  • 1 eetlepel citroensap
  • Peper en zout
  • Snuf gedroogde peterselie
  • Verse bieslook
  • 1 eetlepel pijnboompitten (geroosterd)

Bereiding
Laat de coquilles ontdooien en dep ze droog. Doe ze in een kommetje en voeg een beetje citroensap, peper, zout en peterselie toe. Laat ze een half uurtje marineren.

Verhit een beetje boter of olie in een pan en bak de coquilles 2 minuten per zijde. Maak kleine schepjes van de aardappelpuree op een bord en leg daar een gebakken coquille op. Bestrooi met bieslook en pijnboompitten.

Tip: maak je de zoete aardappelpuree zelf kook dan 450 gr zoete aardappels in ca. 15 min gaar. Pureer deze met een stamper en maak smeuïg met een kontje boter en een scheutje melk en maak op smaak met peper en zout.

coquille met zoete aardappel www.leukerecepten.nl

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×