Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Coquilles met zoete aardappelpuree

Dit voorgerecht voor Kerst is een heerlijke combi van smeuïge puree met een frisse sint jacobsschelp

Ingrediënten
  • 12 coquilles (diepvries)
  • 450 gr zoete aardappelpuree (kant en klaar of zelf gemaakt )
  • 1 eetlepel citroensap
  • Peper en zout
  • Snuf gedroogde peterselie
  • Verse bieslook
  • 1 eetlepel pijnboompitten (geroosterd)

Bereiding
Laat de coquilles ontdooien en dep ze droog. Doe ze in een kommetje en voeg een beetje citroensap, peper, zout en peterselie toe. Laat ze een half uurtje marineren.

Verhit een beetje boter of olie in een pan en bak de coquilles 2 minuten per zijde. Maak kleine schepjes van de aardappelpuree op een bord en leg daar een gebakken coquille op. Bestrooi met bieslook en pijnboompitten.

Tip: maak je de zoete aardappelpuree zelf kook dan 450 gr zoete aardappels in ca. 15 min gaar. Pureer deze met een stamper en maak smeuïg met een kontje boter en een scheutje melk en maak op smaak met peper en zout.

coquille met zoete aardappel www.leukerecepten.nl

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×