Coquilles met zoete aardappelpuree

Dit voorgerecht voor Kerst is een heerlijke combi van smeuïge puree met een frisse sint jacobsschelp

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Laat de coquilles ontdooien en dep ze droog. Doe ze in een kommetje en voeg een beetje citroensap, peper, zout en peterselie toe. Laat ze een half uurtje marineren.

 Verhit een beetje boter of olie in een pan en bak de coquilles 2 minuten per zijde. Maak kleine schepjes van de aardappelpuree op een bord en leg daar een gebakken coquille op. Bestrooi met bieslook en pijnboompitten.

 Tip: maak je de zoete aardappelpuree zelf kook dan 450 gr zoete aardappels in ca. 15 min gaar. Pureer deze met een stamper en maak smeuïg met een kontje boter en een scheutje melk en maak op smaak met peper en zout.

73 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!