Ga naar de inhoud
Coquilles met zoete aardappelpuree

Coquilles met zoete aardappelpuree

Dit voorgerecht voor Kerst is een heerlijke combi van smeuïge puree met een frisse sint jacobsschelp

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor personen

  • 12 coquilles ( diepvries )
  • 450 gr zoete aardappelpuree ( kant en klaar of zelf gemaakt )
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper en zout
  • Snuf gedroogde peterselie
  • Verse bieslook
  • 1 eetlepel pijnboompitten ( geroosterd )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Laat de coquilles ontdooien en dep ze droog. Doe ze in een kommetje en voeg een beetje citroensap, peper, zout en peterselie toe. Laat ze een half uurtje marineren.


    coquille met zoete aardappel www.leukerecepten.nl coquille met zoete aardappel www.leukerecepten.nl coquille met zoete aardappel www.leukerecepten.nl
  2. Verhit een beetje boter of olie in een pan en bak de coquilles 2 minuten per zijde. Maak kleine schepjes van de aardappelpuree op een bord en leg daar een gebakken coquille op. Bestrooi met bieslook en pijnboompitten.


  3. Tip: maak je de zoete aardappelpuree zelf kook dan 450 gr zoete aardappels in ca. 15 min gaar. Pureer deze met een stamper en maak smeuïg met een kontje boter en een scheutje melk en maak op smaak met peper en zout.