Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vegetarische aubergine schnitzels

Vegetarisch recept voor schnitzels van plakken aubergine in een krokant jasje geserveerd met zoete aardappelpuree en tomaatjes

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de aubergine in plakken van 1 cm dik (6 stuks). Leg ze op een snijplank en bestrooi royaal met zout. Laat ze 20 minuten liggen, zo trekt het vocht er uit. Spoel ze daarna af en dep goed droog. Leg de tomaatjes met tak in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olie en peper en zout en pof ze 15 minuten in de oven. Klop het ei los op een bord. Meng de bloem met een snuf peper, zout en komijn. Meng de peterselie met de panko.

 Haal de plakken aubergine eerst door het de bloem, dan door het ei en vervolgens door de panko. Bak de aubergines in een koekenpan met een beetje olie of margarine, ca 4 minuten aan iedere zijde tot ze mooi goudbruin zijn. Verwarm de zoete aardappelpuree en schep deze op een bord, serveer met de vega aubergine schnitzels en de gepofte tomaatjes en garneer met wat amandel en een takje of wat fijngehakte peterselie.

 Kun je geen panko vinden? Ga dan voor paneermeel.

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×