Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Aubergine schnitzels

Vegetarisch recept voor plakken aubergine in een krokant jasje geserveerd met zoete aardappelpuree en tomaatjes

Ingrediënten
  • 1 aubergine
  • 1 ei
  • bordje bloem
  • bordje panko
  • Snuf komijn
  • 1 eetlepel peterselie
  • 250 gr tomaatjes aan tak
  • 1 eetlepel grof gehakte amandel
  • 450 gr zoete aardappelpuree
  • peper en zout

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de aubergine in plakken van 1 cm dik (6 stuks). Leg ze op een snijplank en bestrooi royaal met zout. Laat ze 20 minuten liggen, zo trekt het vocht er uit. Spoel ze daarna af en dep goed droog. Leg de tomaatjes met tak in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olie en peper en zout en pof ze 15 minuten in de oven. Klop het ei los op een bord. Meng de bloem met een snuf peper, zout en komijn. Meng de peterselie met de panko.

Haal de plakken aubergine eerst door het de bloem, dan door het ei en vervolgens door de panko. Bak de aubergines in een koekenpan met een beetje olie of margarine, ca 4 minuten aan iedere zijde tot ze mooi goudbruin zijn. Verwarm de zoete aardappelpuree en schep deze op een bord, serveer met de aubergine schnitzels en de gepofte tomaatjes en garneer met wat amandel en een takje of wat fijngehakte peterselie.

Kun je geen panko vinden? Ga dan voor paneermeel.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×