Courgette ovenschotel

Lichte en vegetarische ovenschotel met plakjes courgette en aardappel in een romige pestosaus en pijnboompitjes uit de oven. Courgette is een lekkere lichte groente die bijna bij iedereen in de smaak valt en ook in een ovenschotel heerlijk is.

Hoofdgerecht 25 min + 30 min oventijd

ingrediënten

voor 3 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden.

  2. Kook de schijfjes aardappel 5 minuutjes voor in de magnetron of in een pan met kokend water. Giet daarna goed af.

  3. Snijd de courgette in plakjes van ca. 5 mm dik. Halveer eventueel grote schijven courgette.

  4. Hak de ui fijn en bak aan in een grote pan met een klein beetje olie of boter. Voeg de courgette en champignons toe en bak een paar minuutjes. Voeg daarna ook de schijfjes aardappel toe aan de pan.

  5. Meng de ricotta met ei, melk en pesto. Breng op smaak met een beetje peper en zout.

  6. Doe het aardappel-courgette mengsel in een ingevette ovenschaal. Giet het ricottamengsel over de ovenschotel en bestrooi met kaas en pijnboompitten.

  7. Bak de ovenschotel met courgette ca. 30 tot 35 minuten in de oven.

  8. Tip: je kunt eventueel nog gebakken (vega) stukjes kip of spekjes toevoegen aan dit recept.

Heeft het gesmaakt?
148 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!