
Courgette spaghetti met groenteballetjes
Heerlijke vegetarische maaltijd van courgetti geserveerd met een tomatensaus met groenteballetjes en verse basilicum
35 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
1 bakje groenteballetjes
-
2 courgettes of 1 bakje courgette spaghetti
-
1 blik tomatenblokjes a 400 ml
-
1 klein blikje tomatenpuree
-
verse basilicum
-
Handje pijnboompitten ( geroosterd )
-
125 gr champignons
-
1 ui
-
1 teen knoflook
Benodigdheden
-
Optioneel: spirelli
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Haal de courgettes door de spirelli of gebruik kant en klare courgette spaghetti. Hak de ui en knoflook fijn en fruit aan in een (wok)pan. Voeg de tomatenpuree toe en bak 3 minuutjes. Voeg dan de tomatenblokjes toe, breng de tomatensaus op smaak met wat peper, zout en basilicum en laat de saus zachtjes pruttelen. Bak in een andere pan de champignons en groenteballetjes een paar minuten.
-
Voeg deze dan toe aan de pan met tomatensaus. Bak in de lege koekenpan de courgette spaghetti een paar minuten tot deze iets begint te slinken. Serveer de courgette spaghetti over 2 of 3 borden. Schep wat van de tomatensaus met groenteballetjes en champignons erop en garneer met wat verse basilicum en pijnboompitten.
Heeft het gesmaakt?
182 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 320
- vet 15 gr
- verzadigd vet 2.5 gr
- koolhydraten 30 gr
- w.v. suikers 10 gr
- vezels 6 gr
- eiwit 12 gr
- zout 1.2 gr
Ook lekker