Couscous salade met rode biet

Kleurrijke salade met plakjes biet, couscous, sinaasappel en een Marokkaans tintje

Ingredienten
100 gr couscous
2 a 3 rode/ chioggia bieten (rauw)
4 eetlepels amandelen
50 gr feta
handje sla
Rasp 1 sinaasappel
peper en zout
 
Dressing:
Sap 1 sinaasappel
½ theelepel ras el hanout kruiden
kneepje honing
scheutje olie
 
Materialen
Mandoline of kaasschaaf
 
Bereiding
Meng de ingrediënten van de dressing door elkaar. Schil de bieten en snijd heel dun in plakjes. Kook de couscous volgens de verpakking gaar en voeg de sinaasappel rasp en wat peper en zout toe. Schep ook de grofgehakte amandelen er door.
 
couscous salade rode biet 01
couscous salade rode biet 01
couscous salade rode biet 01
couscous salade rode biet 01
Verdeel een groot gedeelte van de bietjes op een bord en verdeel wat sla er over. Schep wat van de couscous er op. Steek nog een paar plakjes biet er in en bestrooi met feta. Besprenkel de bieten couscous salade met de dressing. Serveer lauwwarm of koud.
 
23 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.