Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Creme brulee met witte chocolade

Voor de echte zoetekauw: klassieke creme brulee in combinatie met witte chocolade

Ingrediënten 
250 ml slagroom
250 ml melk
50 gr suiker
75 gr witte chocolade
5 eierdooiers
4 eetl rietsuiker (gewone suiker kan ook)
1 vanillestokje
 
Materialen
Mixer
Creme brulee brander
4 schaaltjes
 
Bereiding
Verwarm de oven op 125 graden. Zet een pan met melk en de slagroom op het vuur, net tegen het kookpunt. Snijd het vanillestokje over de lengte open en schraap met een mesje het merg er uit en voeg samen met het uitgeschraapte vanillestokje toe. Laat de witte chocolade smelten in het roommengsel en laat 10 minuten net tegen het kookpunt staan. Laat het mengsel daarna wat afkoelen.
 
creme brulee met witte chocolade 01
creme brulee met witte chocolade 01
creme brulee met witte chocolade 01
creme brulee met witte chocolade 01
Klop de eierdooiers met 50 gr suiker romig met de mixer. Verwijder dan de het vanillestokje en voeg het roommengsel toe aan de opgeklopte eierdooiers. Roer met een houden lepel goed door. Vet de ovenschaaltjes in met een beetje boter en giet het mengsel hier in.
 
creme brulee met witte chocolade 01
creme brulee met witte chocolade 01
creme brulee met witte chocolade 01
creme brulee met witte chocolade 01
 
Zet ze 35 min in de oven. Haal ze uit de oven, laat op kamertemperatuur komen en laat ze daarna goed koud worden in de koelkast. Strooi rietsuiker over de schaaltjes en karameliseer met een creme brulee brander.
 
Je kunt de creme brulee makkelijk een dagje van te voren maken. Alleen het suiker laagje kun je net voor het serveren doen anders wordt hij zacht.

 

Beoordeling (47 stemmen)
Bewaar
E-mail
Print, by
Deel

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Griekse panzanella salade
Mihoensalade met tofu
Kip ketjap salade
Thaise quinoa salade
Perzik salade met krokante geitenkaas
Print met
×