Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Erwtensoep met kip

Door de rookworst te vervangen door gerookte kip is deze erwtensoep lekker licht en minder vet maar nog steeds heerlijk van smaak

Ingrediënten
  • 400 gr spliterwten
  • 1 prei
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 150 gr knolselderij (ongeveer ¼ van een hele knolselderij)
  • 1 winterpeen
  • 1 aardappel (kruimig)
  • 2 gerookte kipfilets (300 gr)
  • Paar takjes selderij
  • 1 ui
  • 1 laurierblaadje

Bereiding
Breng 1,5 liter water met de bouillonblokjes, spliterwten en laurierblad aan de kook. Laat dit ongeveer een uur zachtjes koken, roer af en toe door. Schil en snijd ondertussen de winterpeen, aardappel en de knolselderij in stukjes. Hak de prei in ringen en was deze goed. Pel de ui en snijd deze in fijne stukjes. Hak ook de selderij fijn. Snijd de gerookte kip in blokjes of reepjes.

erwtensoep_kip_01.jpg
erwtensoep_kip_02.jpg
erwtensoep_kip_03.jpg

Na ongeveer een uur beginnen de spliterwten uit elkaar te vallen en ontstaat er een groene massa. Dit kan iets langer of korter duren. Voeg de gesneden groenten, aardappel en kip toe aan de erwtensoep. Bewaar eventueel wat kip om te garneren. Laat de soep nog ongeveer een half uur zachtjes doorkoken. Breng de soep op smaak met eventueel nog een beetje peper en zout. Laat de soep nog 10 minuten zachtjes pruttelen. De soep is vaak de volgende dag nog dikker van structuur en nog lekkerder.

Beoordeling (13 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas
Cannelloni met spinazie en zalm