Ga naar de inhoud
Erwtensoep met kip

Erwtensoep met kip

Door de rookworst te vervangen door gerookte kip is deze erwtensoep lekker licht en minder vet maar nog steeds heerlijk van smaak

20 M + 1 U 30 M koken

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 400 gr spliterwten
  • 1 prei
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 150 gr knolselderij ( ongeveer ¼ van een hele knolselderij )
  • 1 winterpeen
  • 1 aardappel ( kruimig )
  • 2 gerookte kipfilets ( 300 gr )
  • Paar takjes selderij
  • 1 ui
  • 1 laurierblaadje
  • 1500 ml water

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Breng het water met de bouillonblokjes, spliterwten en laurierblad aan de kook. Laat dit ongeveer een uur zachtjes koken, roer af en toe door. Schil en snijd ondertussen de winterpeen, aardappel en de knolselderij in stukjes. Hak de prei in ringen en was deze goed. Pel de ui en snijd deze in fijne stukjes. Hak ook de selderij fijn. Snijd de gerookte kip in blokjes of reepjes.


  2. Na ongeveer een uur beginnen de spliterwten uit elkaar te vallen en ontstaat er een groene massa. Dit kan iets langer of korter duren. Voeg de gesneden groenten, aardappel en kip toe aan de erwtensoep. Bewaar eventueel wat kip om te garneren. Laat de soep nog ongeveer een half uur zachtjes doorkoken. Breng de soep op smaak met eventueel nog een beetje peper en zout. Laat de soep nog 10 minuten zachtjes pruttelen. De soep is vaak de volgende dag nog dikker van structuur en nog lekkerder.


  3. Bekijk hier ook het recept voor traditionele erwtensoep