
Flatbread recept
Wist je dat het heel makkelijk is om zelf flatbread te maken? Met maar een paar ingrediënten en dit recept heb je dit platbrood zo gemaakt. Ideaal voor bij een curry of dikke soep.
10 M + 10 M baktijd
Ingrediënten
Voor flatbreads
-
350 gr bloem, gezeefd
-
225 gr yoghurt ( soja )
-
1 theelepel zout
-
2 theelepels bakpoeder
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Zeef de bloem in een grote kom. Voeg het zout en bakpoeder toe en meng goed door elkaar.
-
Maak een kuiltje in het midden van de bloem en voeg de sojayoghurt toe. Meng alles goed door met je handen of een lepel tot er een zacht deeg ontstaat.
-
Leg het deeg op een schoon werkblad en kneed het 5 tot 10 minuten tot het soepel en elastisch is. Als het deeg te plakkerig is, voeg dan een beetje bloem toe, maar wees voorzichtig dat je het niet te droog maakt.
-
Verdeel het deeg in 6 tot 8 gelijke stukken en rol deze uit tot kleine bollen.
-
Rol elke bol uit tot een dunne, ronde vorm van ongeveer 15 cm in diameter. Je kunt een beetje extra bloem gebruiken om te voorkomen dat het deeg plakt.
-
Verhit een koekenpan of bakplaat op middelhoog vuur. Bak elke flatbread 1-2 minuten aan elke kant, totdat ze mooi goudbruin en luchtig zijn. Druk voorzichtig met een spatel op de flatbread om te zorgen dat ze goed opbollen.
-
Haal de flatbreads uit de pan en serveer ze direct, bijvoorbeeld met een dipsaus, groenten of als bijgerecht bij je maaltijd.
Heeft het gesmaakt?
3 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 232
- vet 1.6 gr
- verzadigd vet 0.3 gr
- koolhydraten 45.4 gr
- w.v. suikers 1.2 gr
- vezels 1.6 gr
- eiwit 7.3 gr
- zout 0.3 gr
Ook lekker