Ga naar de inhoud
Garnalen met mango amuse

Garnalen met mango amuse

Frisse mangodip met koriander en een vleugje chili in een glaasje geserveerd met garnalen op een prikkertje. Een lekker hapje of een leuk voorgerecht!

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 1 mango
  • 2 eetlepels sweet chili saus
  • Scheutje sinaasappelsap
  • Bosje verse koriander
  • Sap van 1 limoen
  • peper en zout
  • 8 grote garnalen
  • Snufje paprika pikant poeder

Materialen

  • Blender of keukenmachine

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schil de mango en snijd het vruchtvlees rondom de pit eraf. Doe ¾ van het vruchtvlees in een blender of keukenmachine en pureer deze met wat sinaasappelsap, limoensap en sweet chilisaus tot een gele massa.


  2. Voeg wat verse koriander toe en mix deze er doorheen.


  3. Bak de garnalen in een pan met een beetje olijfolie en bestrooi onder het bakken met een beetje paprikapoeder en peper en zout.


  4. Snijd de overgebleven ¼ deel van de mango in kleine blokje en rijg deze samen met een garnaal aan een prikker.


  5. Doe wat van de mangodip in een glaasje en steek de prikker er in en garneer met een beetje verse koriander.


  6. Tip: Als je nog wat garnalen over hebt kun je ze ook de volgende dag door een salade doen en de mangodip als dressing gebruiken.