Garnalen met mango amuse

Frisse mangodip met koriander en een vleugje chili in een glaasje geserveerd met garnalen prikkers

Ingrediënten
1 mango
1 a 2 eetl sweet chili saus
Scheutje sinaasappelsap
Bosje verse koriander
Sap van 1 limoen
Peper en zout
8 grote garnalen
Snufje paprika pikant poeder

Materialen
Blender of keukenmachine
 
Bereiding
Schil de mango en snijd het vruchtvlees rondom de pit er af. Doe ¾ van het vruchtvlees in een blender of keukenmachine en pureer deze met wat sinaasappelsap, limoensap en sweet chilisaus  tot een gele massa. Voeg wat verse koriander toe en mix deze er doorheen. Bak de garnalen in een pan met een beetje olijfolie en bestrooi onder het bakken met een beetje paprikapoeder en peper en zout. Snijd de overgebleven ¼ deel van de mango in kleine blokje en rijg deze samen met een garnaal aan een prikker. Doe wat van de mangodip in een glaasje en steek de prikker er in en garneer met een beetje verse koriander.
 
Tip: Als je nog wat garnalen over hebt kun je ze ook de volgende dag door een salade doen en de mangodip als dressing gebruiken.

 

Vind je dit leuk?
70 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!