Garnalen met mango amuse
Frisse mangodip met koriander en een vleugje chili in een glaasje geserveerd met garnalen prikkers
Ingrediënten
1 mango
1 a 2 eetl sweet chili saus
Scheutje sinaasappelsap
Bosje verse koriander
Sap van 1 limoen
Peper en zout
8 grote garnalen
Snufje paprika pikant poeder
Materialen
1 a 2 eetl sweet chili saus
Scheutje sinaasappelsap
Bosje verse koriander
Sap van 1 limoen
Peper en zout
8 grote garnalen
Snufje paprika pikant poeder
Materialen
Blender of keukenmachine
Bereiding
Schil de mango en snijd het vruchtvlees rondom de pit er af. Doe ¾ van het vruchtvlees in een blender of keukenmachine en pureer deze met wat sinaasappelsap, limoensap en sweet chilisaus tot een gele massa. Voeg wat verse koriander toe en mix deze er doorheen. Bak de garnalen in een pan met een beetje olijfolie en bestrooi onder het bakken met een beetje paprikapoeder en peper en zout. Snijd de overgebleven ¼ deel van de mango in kleine blokje en rijg deze samen met een garnaal aan een prikker. Doe wat van de mangodip in een glaasje en steek de prikker er in en garneer met een beetje verse koriander.
Tip: Als je nog wat garnalen over hebt kun je ze ook de volgende dag door een salade doen en de mangodip als dressing gebruiken.