Witlofbootjes met tonijn

Heerlijke witlofschuitjes gevuld met een romige tonijn salade en kappertjes. Een lekker knapperig en fris tussendoortje.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

Haal 8 grote bladeren voorzichtig van de witlof af zonder dat ze scheuren.

Vervolgens snijd je het overgebleven deel heel fijn in reepjes.

Meng de tonijn uit blik met de mayonaise. Snijd de rode ui heel fijn. Schep vervolgens de kappertjes en rode ui door de tonijn heen.

Schep ook de witlof reepjes en eventueel een snuf zout en peper er doorheen. Verdeel het mengsel over de witlof bootjes en top af met wat verse peterselie.

Lekker als tussendoortje of als bijgerecht.

Tip: Ook lekker om er nog een knapperig groen appeltje heel fijn doorheen te snijden.

4 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sanne

Ik deel met jullie de lekkerste lactosevrije en/of glutenvrije recepten. Vooral voor mensen met een gevoelige buik en pds. Zowel voor ontbijt, lunch, diner, snack en de allerlekkerste bakrecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!