Ga naar de inhoud
Witlofbootjes met tonijn

Witlofbootjes met tonijn

Heerlijke witlofschuitjes gevuld met een romige tonijn salade en kappertjes. Een lekker knapperig en fris tussendoortje.

10 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 1 stronk witlof
  • 135 gr tonijn uit blik ( in (olijf)olie of water )
  • 50 gr mayonaise
  • 25 gr kappertjes
  • 1/2 rode ui
  • Handje verse peterselie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Haal 8 grote bladeren voorzichtig van de witlof af zonder dat ze scheuren.


  2. Vervolgens snijd je het overgebleven deel heel fijn in reepjes.


  3. Meng de tonijn uit blik met de mayonaise. Snijd de rode ui heel fijn. Schep vervolgens de kappertjes en rode ui door de tonijn heen.


  4. Schep ook de witlof reepjes en eventueel een snuf zout en peper er doorheen. Verdeel het mengsel over de witlof bootjes en top af met wat verse peterselie.


  5. Lekker als tussendoortje of als bijgerecht.


  6. Tip: Ook lekker om er nog een knapperig groen appeltje heel fijn doorheen te snijden.