Hartige bladerdeeg cadeautjes

Feestelijke bladerdeeg cadeautjes gevulde met prei en feta, leuk om te serveren met de kerstlunch of bij het diner

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de paprika in kleine blokjes. Verhit een beetje olie in een pan en bak de paprikablokjes 3 minuutjes. Bak dan de prei nog kort mee. Breng het mengsel op smaak met kerrie, peper en een klein snufje zout. Hak de walnoten fijn en schep als laatste door het mengsel.

 Snijd de rol bladerdeeg in 4 stroken. Of plak 2 losse velletjes aan elkaar. Leg op een bakplaat met bakpapier. Besmeer een helft met de roomkaas. Schep hier het preimengsel op en kruimel er wat feta over. Steek met de uitsteekvorm een sterretje uit de andere helft. Klop de kant met het gat over de vulling en druk de zijkanten goed dicht met een vork. Plak de uitgestoken ster op de bovenzijde en bestrijk met het losgeklopte ei.

 Bak de bladerdeeg cadeautjes ca. 25 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.

 Tip: lekker met wat aardappelpuree als hoofdgerecht of als lunch. Je kunt de pakketjes al van te voren maken en bakken voor het serveren nog een paar minuten opwarmen in de oven.

Hartige bladerdeeg cadeautjes
14 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.