Hartige bladerdeeg cadeautjes

Feestelijke bladerdeeg cadeautjes gevulde met prei en feta. Leuk om te serveren met de kerstlunch of bij het diner.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Benodigdheden

Bereiding

Verwarm de oven op 200° graden.

Snijd de paprika in kleine blokjes en snijd de prei fijn.

Verhit een beetje olie in een pan en bak de paprikablokjes 3 minuutjes. Bak dan de prei nog kort mee.

Breng het mengsel op smaak met kerrie, peper en een klein snufje zout.

Hak de walnoten fijn en schep als laatste door het mengsel.

Snijd de rol bladerdeeg in 4 stroken. Of plak 2 losse velletjes aan elkaar. Leg op een bakplaat met bakpapier.

Besmeer een helft met de roomkaas. Schep hier het preimengsel op en kruimel er wat feta over.

Steek met de uitsteekvorm een sterretje uit de andere helft. Plak de kant met het gat over de vulling en druk de zijkanten goed dicht met een vork.

Plak de uitgestoken ster op de bovenzijde en bestrijk met het losgeklopte ei.

Bak de bladerdeeg cadeautjes ca. 25 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Tip: lekker met wat aardappelpuree als hoofdgerecht of als lunch. Je kunt de pakketjes al van te voren maken en bakken voor het serveren nog een paar minuten opwarmen in de oven.

15 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!