Ga naar de inhoud
Hartige bladerdeeg cadeautjes

Hartige bladerdeeg cadeautjes

Feestelijke bladerdeeg cadeautjes gevulde met prei en feta. Leuk om te serveren met de kerstlunch of bij het diner.

25 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediƫnten

Voor stuks

  • 1 rol vers bladerdeeg ( of 8 plakjes losse velletjes bladerdeeg )
  • 200 gr prei ( fijngesneden )
  • 50 gr feta
  • 1 rode paprika
  • 1 handje walnoten
  • Snuf kerrie
  • Snuf peper en zout
  • 4 eetlepels roomkaas
  • 1 ei
  • olie ( om in te bakken )

Benodigdheden

  • Ster uitsteekvorm
  • Bakplaat met bakpapier

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200Ā° graden.


  2. Snijd de paprika in kleine blokjes en snijd de prei fijn.


  3. Verhit een beetje olie in een pan en bak de paprikablokjes 3 minuutjes. Bak dan de prei nog kort mee.


  4. Breng het mengsel op smaak met kerrie, peper en een klein snufje zout.


  5. Hak de walnoten fijn en schep als laatste door het mengsel.


    Hartige bladerdeeg cadeautjes Hartige bladerdeeg cadeautjes Hartige bladerdeeg cadeautjes
  6. Snijd de rol bladerdeeg in 4 stroken. Of plak 2 losse velletjes aan elkaar. Leg op een bakplaat met bakpapier.


  7. Besmeer een helft met de roomkaas. Schep hier het preimengsel op en kruimel er wat feta over.


  8. Steek met de uitsteekvorm een sterretje uit de andere helft. Plak de kant met het gat over de vulling en druk de zijkanten goed dicht met een vork.


  9. Plak de uitgestoken ster op de bovenzijde en bestrijk met het losgeklopte ei.


    Hartige bladerdeeg cadeautjes Hartige bladerdeeg cadeautjes Hartige bladerdeeg cadeautjes
  10. Bak de bladerdeeg cadeautjes ca. 25 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.


  11. Tip: lekker met wat aardappelpuree als hoofdgerecht of als lunch. Je kunt de pakketjes al van te voren maken en bakken voor het serveren nog een paar minuten opwarmen in de oven.