Gefrituurde aubergine met honing

Dit spaanse tapashapje, ook wel berenjena frita con miel genoemd, vormt een heerlijke combi

Ingredienten
1 aubergine
25 gr bloem
1 theelepel zout
2 eetlepels honing
(zonnebloem)olie om te frituren
 
Bereiding
Snijd de aubergine in plakken en bestrooi met zout. Laat ze ongeveer 20 min ‘zweten’ in een vergiet en spoel ze daarna af en dep ze droog. Haal ze door de bloem.
 
gefrituurde aubergine 01
gefrituurde aubergine 01
gefrituurde aubergine 01
gefrituurde aubergine 01
Verhit de olie op 160 graden en frituur de aubergines ongeveer 3 minuutjes tot ze een mooi goudbruin korstje hebben. Serveer ze op een bord en druip de honing er over.
 

Vind je dit leuk?
265 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!