Gefrituurde aubergine met honing

Dit spaanse tapashapje, ook wel berenjena frita con miel genoemd, vormt een heerlijke combi

Ingredienten
1 aubergine
25 gr bloem
1 theelepel zout
2 eetlepels honing
(zonnebloem)olie om te frituren
 
Bereiding
Snijd de aubergine in plakken en bestrooi met zout. Laat ze ongeveer 20 min ‘zweten’ in een vergiet en spoel ze daarna af en dep ze droog. Haal ze door de bloem.
 
gefrituurde aubergine 01
gefrituurde aubergine 01
gefrituurde aubergine 01
gefrituurde aubergine 01
Verhit de olie op 160 graden en frituur de aubergines ongeveer 3 minuutjes tot ze een mooi goudbruin korstje hebben. Serveer ze op een bord en druip de honing er over.
 

193 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.