Geroosterde pompoen van de bakplaat

Supermakkelijke traybake uit de oven van kruidige plakken pompoen, paprika en geitenkaas met een (vegetarisch) worstje.

Hoofdgerecht 10 min + 30 min oventijd

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  2. Schil de pompoen indien nodig en snijd in plakken van ca. 0,5 cm dik. Doe ze in een kom.

  3. Snijd ook de rode ui in ringetjes en de paprika in reepjes en voeg samen met de walnoten toe aan de pompoen.

  4. Voeg een scheutje olie toe en de tijm, salie en peper en zout aan de kom. Meng door elkaar.

  5. Verdeel over de bakplaat met bakpapier of een grote ovenschaal en bak 20 minuten in de oven.

  6. Haal daarna uit de oven en leg de worst erbij en kruimel de geitenkaas er over. Zet nogmaals 10 minuten in de oven tot de worst ook goed gaar is.

  7. Verdeel voor het serveren een beetje rucola over de geroosterde pompoen.

Heeft het gesmaakt?
69 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!