Geroosterde pompoen van de bakplaat

Supermakkelijke baketray uit de oven van kruidige plakken pompoen, paprika en geitenkaas met een worstje

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Schil de pompoen indien nodig en snijd in plakken van ca. 0,5 cm dik. Doe ze in een kom. Snijd ook de rode ui in ringetjes en de paprika in reepjes en voeg samen met de walnoten toe aan de pompoen.

 Voeg een scheutje olie toe en de tijm, salie en peper en zout aan de kom. Meng door elkaar. Verdeel over de bakplaat met bakpapier of een grote ovenschaal en bak 20 minuten in de oven.

 Haal daarna uit de oven en leg de worst erbij en kruimel de geitenkaas er over. Zet nogmaals 10 minuten in de oven tot de worst ook goed gaar is. Verdeel voor het serveren een beetje rucola over de geroosterde pompoen.

40 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.