Ga naar de inhoud
Geroosterde pompoen traybake

Geroosterde pompoen traybake

Supermakkelijke geroosterde pompoen traybake. Een snelle bakplaat uit de oven met kruidige plakken pompoen, paprika en geitenkaas met een (vegetarisch) worstje. Staat in 10 minuten al in de oven!

10 M + 30 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 0.5 flespompoen ( of 400 gram in blokjes )
  • 1 rode ui
  • 2 worstjes ( vega )
  • 1 puntpaprika
  • handje walnoten
  • scheutje olie
  • snuf tijm
  • Snuf salie
  • snuf peper en zout
  • Handje rucola
  • 75 gr geitenkaas

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.


  2. Schil de pompoen indien nodig en snijd in plakken van ca. 0,5 cm dik. Doe ze in een kom.


  3. Snijd ook de rode ui in ringetjes en de paprika in reepjes en voeg samen met de walnoten toe aan de pompoen.


    Geroosterde pompoen van de bakplaat Geroosterde pompoen van de bakplaat Geroosterde pompoen van de bakplaat
  4. Voeg een scheutje olie toe en de tijm, salie en peper en zout aan de kom. Meng door elkaar.


  5. Verdeel over de bakplaat met bakpapier of een grote ovenschaal en bak 20 minuten in de oven.


  6. Haal daarna uit de oven en leg de worst erbij en kruimel de geitenkaas er over. Zet nogmaals 10 minuten in de oven tot de worst ook goed gaar is.


  7. Verdeel voor het serveren een beetje rucola over de geroosterde pompoen traybake.