Ga naar de inhoud
Gevulde appels met hete bliksem

Gevulde appels met hete bliksem

Deze gevulde appels met een vulling van puree, appel en spekjes zijn een lekkere winterse maaltijd

25 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 4 grote zure appels ( bv goudrenetten )
  • 1 zoete appel ( bv jonagold )
  • 1 ui
  • 400 gr kruimige aardappels
  • scheutje melk
  • 125 gr spekjes
  • Snufje kaneel
  • citroensap

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de bovenzijde van de zure appels en bewaar dit kapje. Hol de appel verder uit en bewaar het vruchtvlees. Besprenkel eventueel de uitgeholde appels met citroensap om verkleuren tegen te gaan. Snijd de aardappels in grove stukken. Schil de zoete appel, pel de ui en snijd beide in stukjes. Verhit een pan met water op het vuur. Voeg de aardappels, ui, stukjes zoete appel en de helft van de stukjes zure appel (uit de uitgeholde appels) toe. Kook ca. 15 minuten tot de aardappels gaar zijn. Bak ondertussen de spekjes krokant in een droge koekenpan.


  2. Giet de aardappels en appels af en doe terug in de pan. Pureer met een stamper fijn en maak de stamppot smeuïg met een klont boter en melk. Meng de spekjes door de hete bliksem en breng op smaak met peper, zout en een snufje kaneel. Vul de zure appels met de hete bliksem. Zet de gevulde appels ongeveer 20 minuten in de oven.


  3. Bekijk ook het basis recept voor hete bliksem