Gevulde appels met hete bliksem

Deze gevulde appels met een vulling van puree, appel en spekjes zijn een lekkere winterse maaltijd

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de bovenzijde van de zure appels en bewaar dit kapje. Hol de appel verder uit en bewaar het vruchtvlees. Besprenkel eventueel de uitgeholde appels met citroensap om verkleuren tegen te gaan. Snijd de aardappels in grove stukken. Schil de zoete appel, pel de ui en snijd beide in stukjes. Verhit een pan met water op het vuur. Voeg de aardappels, ui, stukjes zoete appel en de helft van de stukjes zure appel (uit de uitgeholde appels) toe. Kook ca. 15 minuten tot de aardappels gaar zijn. Bak ondertussen de spekjes krokant in een droge koekenpan.

 Giet de aardappels en appels af en doe terug in de pan. Pureer met een stamper fijn en maak de stamppot smeuïg met een klont boter en melk. Meng de spekjes door de hete bliksem en breng op smaak met peper, zout en een snufje kaneel. Vul de zure appels met de hete bliksem. Zet de gevulde appels ongeveer 20 minuten in de oven.

 Bekijk ook het basis recept voor hete bliksem

gevulde-appel-met-hete-bliksem
51 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.