Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gevulde appels met hete bliksem

Deze gevulde appels met een vulling van puree, appel en spekjes zijn een lekkere winterse maaltijd

Ingrediënten
  • 4 grote zure appels (bv goudrenetten)
  • 1 zoete appel (bv jonagold)
  • 1 ui
  • 400 gr kruimige aardappels
  • scheutje melk
  • 125 gr spekjes
  • Snufje kaneel
  • citroensap

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de bovenzijde van de zure appels en bewaar dit kapje. Hol de appel verder uit en bewaar het vruchtvlees. Besprenkel eventueel de uitgeholde appels met citroensap om verkleuren tegen te gaan. Snijd de aardappels in grove stukken. Schil de zoete appel, pel de ui en snijd beide in stukjes. Verhit een pan met water op het vuur. Voeg de aardappels, ui, stukjes zoete appel en de helft van de stukjes zure appel (uit de uitgeholde appels) toe. Kook ca. 15 minuten tot de aardappels gaar zijn. Bak ondertussen de spekjes krokant in een droge koekenpan.

Giet de aardappels en appels af en doe terug in de pan. Pureer met een stamper fijn en maak de stamppot smeuïg met een klont boter en melk. Meng de spekjes door de hete bliksem en breng op smaak met peper, zout en een snufje kaneel. Vul de zure appels met de hete bliksem. Zet de gevulde appels ongeveer 20 minuten in de oven.

Bekijk ook het basis recept voor hete bliksem

gevulde-appel-met-hete-bliksem

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×