Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gevulde aubergines met gehakt

Gepofte aubergines uit de oven met een heerlijk gekruid gehaktmengsel.

Ingrediënten
  • 3 aubergine’s
  • 300 gr gehakt
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • snuf kaneel
  • Snuf oregano
  • handje geraspte kaas
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 15 olijven
  • Verse peterselie om te garneren

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Bestrijk de aubergines met wat olijfolie en leg ze op een bakplaat of in een ovenschaal en bak 30 minuten. Draai ze halverwege een keer om. Snipper ondertussen de ui en knoflook en fruit deze aan in een pan. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Breng op smaak met peper, zout, oregano en kaneel. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het mengsel 10 minuutjes pruttelen en iets indikken.

gevulde_aubergine_met_gehakt_01.jpg
gevulde_aubergine_met_gehakt_02.jpg
gevulde_aubergine_met_gehakt_03.jpg
gevulde_aubergine_met_gehakt_04.jpg

Snijd de olijven in ringetjes en schep als laatste door het gehakt mengsel. Haal de aubergines uit de oven. Snijd deze net niet helemaal doormidden en vouw open. Schep het gehaktmengsel er tussen. Bestrooi met kaas en zet nogmaals 15 minuten in de oven. Bestrooi voor het serveren met wat fijngehakte peterselie.

Beoordeling (112 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x herfstrecepten
  • Hoofdgerecht
Pompoensoep met kip
  • Hoofdgerecht
Gnocchi met blauwe kaas en paddenstoelen
  • Hoofdgerecht
Bietenlasagne met walnoten

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus