Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gevulde aubergines met gehakt

Gepofte aubergines uit de oven met een heerlijk gekruid gehaktmengsel.

Ingrediënten
  • 3 aubergine’s
  • 300 gr gehakt
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • snuf kaneel
  • Snuf oregano
  • handje geraspte kaas
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 15 olijven
  • Verse peterselie om te garneren

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Bestrijk de aubergines met wat olijfolie en leg ze op een bakplaat of in een ovenschaal en bak 30 minuten. Draai ze halverwege een keer om. Snipper ondertussen de ui en knoflook en fruit deze aan in een pan. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Breng op smaak met peper, zout, oregano en kaneel. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het mengsel 10 minuutjes pruttelen en iets indikken.

gevulde_aubergine_met_gehakt_01.jpg
gevulde_aubergine_met_gehakt_02.jpg
gevulde_aubergine_met_gehakt_03.jpg
gevulde_aubergine_met_gehakt_04.jpg

Snijd de olijven in ringetjes en schep als laatste door het gehakt mengsel. Haal de aubergines uit de oven. Snijd deze net niet helemaal doormidden en vouw open. Schep het gehaktmengsel er tussen. Bestrooi met kaas en zet nogmaals 15 minuten in de oven. Bestrooi voor het serveren met wat fijngehakte peterselie.

Beoordeling (141 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas
Cannelloni met spinazie en zalm