Ga naar de inhoud
Gevulde aubergines met gehakt

Gevulde aubergines met gehakt

Gepofte aubergines uit de oven met een heerlijk gekruid gehaktmengsel.

10 M + 45 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 3 aubergines
  • 300 gr gehakt
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • snuf kaneel
  • Snuf oregano
  • handje geraspte kaas
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 15 olijven
  • Verse peterselie om te garneren

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Bestrijk de aubergines met wat olijfolie en leg ze op een bakplaat of in een ovenschaal en bak 30 minuten. Draai ze halverwege een keer om. Snipper ondertussen de ui en knoflook en fruit deze aan in een pan. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Breng op smaak met peper, zout, oregano en kaneel. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het mengsel 10 minuutjes pruttelen en iets indikken.


    gevulde aubergine met gehakt www.leukerecepten.nl gevulde aubergine met gehakt www.leukerecepten.nl gevulde aubergine met gehakt www.leukerecepten.nl gevulde aubergine met gehakt www.leukerecepten.nl
  2. Snijd de olijven in ringetjes en schep als laatste door het gehakt mengsel. Haal de aubergines uit de oven. Snijd deze net niet helemaal doormidden en vouw open. Schep het gehaktmengsel er tussen. Bestrooi met kaas en zet nogmaals 15 minuten in de oven. Bestrooi voor het serveren met wat fijngehakte peterselie.