Gevulde mini courgettes

Leuk vegetarisch tapashapje van gevulde courgette met gegrilde paprika en feta
Ingrediënten 
1 courgette
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 gegrilde paprika
½ theel oregano
75 gr feta
Handje geraspte kaas
 
Materialen
Ovenschaal
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de courgette in 6 gelijke stukken. Zet de stukken plat op een snijplank en hol met een lepeltje wat van het vruchtvlees er uit en doe in een kom.
 
gevulde mini courgettes 01
gevulde mini courgettes 01
gevulde mini courgettes 01
Hak de knoflook en ui fijn en bak kort in een pannetje. Snijd de paprika en feta in stukjes en doe in de kom bij het vruchtvlees van de courgette. Voeg de gebakken ui en knoflook ook toe aan de kom.
 
gevulde mini courgettes 01
gevulde mini courgettes 01
gevulde mini courgettes 01
Breng het mengsel op smaak met peper, zout en oregano. Vul de uitgeholde courgettes hiermee. Zet ze in een ovenschaal en bestrooi met geraspte kaas. Zet 15 tot 20 min in de oven.
66 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.