Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gevulde mini courgettes

Leuk vegetarisch tapashapje van gevulde courgette met gegrilde paprika en feta
Ingrediënten 
1 courgette
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 gegrilde paprika
½ theel oregano
75 gr feta
Handje geraspte kaas
 
Materialen
Ovenschaal
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de courgette in 6 gelijke stukken. Zet de stukken plat op een snijplank en hol met een lepeltje wat van het vruchtvlees er uit en doe in een kom.
 
gevulde mini courgettes 01
gevulde mini courgettes 01
gevulde mini courgettes 01
Hak de knoflook en ui fijn en bak kort in een pannetje. Snijd de paprika en feta in stukjes en doe in de kom bij het vruchtvlees van de courgette. Voeg de gebakken ui en knoflook ook toe aan de kom.
 
gevulde mini courgettes 01
gevulde mini courgettes 01
gevulde mini courgettes 01
Breng het mengsel op smaak met peper, zout en oregano. Vul de uitgeholde courgettes hiermee. Zet ze in een ovenschaal en bestrooi met geraspte kaas. Zet 15 tot 20 min in de oven.

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×