Gevulde portobello in bladerdeeg

Dit herfstige gerecht bestaat uit grote champignons gevuld met verschillende soorten kaas omhuld met knapperig bladerdeeg

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Haal de vellen bladerdeeg uit de vriezer. Verwarm de oven op 200 graden. Meng de geitenkaas met de blauwe kaas. Laat de spinazie uitlekken en druk met een lepel zo veel mogelijk vocht er uit. Meng het groene prutje spinazie met de kazen. Schep 1 eetlepel pijnboompitten er door. Snijd de stelen uit de portobello’s en doe het groene kaas mengsel hier in.

 Leg ze op een vel bladerdeeg en vouw deze omhoog en druk goed vast aan de portobello. Verdeel wat pijnboompitten erover en zet ca 25 minuten in de oven. Serveer eventueel met een salade als hoofdgerecht of als lunch.

 Tip: ik heb een combi gebruikt van blauwe kaas en geitenkaas omdat ik de smaak van blauwe kaas erg sterk vind. Maar je kunt ook alleen blauwe kaas of alleen geitenkaas gebruiken in dit recept.

portobello met bladerdeeg www.leukerecepten.nl
88 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.