Gevulde portobello in bladerdeeg
Dit herfstige gerecht bestaat uit grote champignons gevuld met verschillende soorten kaas omhuld met knapperig bladerdeeg
25 M + 25 M oventijd
Ingrediënten
Voor stuks
-
4 vellen bladerdeeg
-
4 portobello’s
-
100 gr blauwe kaas
-
2 eetlepels pijnboompitten
-
100 gr geitenkaas
-
150 gr spinazie ( ontdooid )
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Haal de vellen bladerdeeg uit de vriezer. Verwarm de oven op 200 graden. Meng de geitenkaas met de blauwe kaas. Laat de spinazie uitlekken en druk met een lepel zo veel mogelijk vocht er uit. Meng het groene prutje spinazie met de kazen. Schep 1 eetlepel pijnboompitten er door. Snijd de stelen uit de portobello’s en doe het groene kaas mengsel hier in.
-
Leg ze op een vel bladerdeeg en vouw deze omhoog en druk goed vast aan de portobello. Verdeel wat pijnboompitten erover en zet ca 25 minuten in de oven. Serveer eventueel met een salade als hoofdgerecht of als lunch.
-
Tip: ik heb een combi gebruikt van blauwe kaas en geitenkaas omdat ik de smaak van blauwe kaas erg sterk vind. Maar je kunt ook alleen blauwe kaas of alleen geitenkaas gebruiken in dit recept.
Heeft het gesmaakt?
120 stemmen
Ook lekker