Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gevulde portobello in bladerdeeg

Dit herfstige gerecht bestaat uit grote champignons gevuld met verschillende soorten kaas omhuld met knapperig bladerdeeg

Ingrediënten

Bereiding

 Haal de vellen bladerdeeg uit de vriezer. Verwarm de oven op 200 graden. Meng de geitenkaas met de blauwe kaas. Laat de spinazie uitlekken en druk met een lepel zo veel mogelijk vocht er uit. Meng het groene prutje spinazie met de kazen. Schep 1 eetlepel pijnboompitten er door. Snijd de stelen uit de portobello’s en doe het groene kaas mengsel hier in.

 Leg ze op een vel bladerdeeg en vouw deze omhoog en druk goed vast aan de portobello. Verdeel wat pijnboompitten erover en zet ca 25 minuten in de oven. Serveer eventueel met een salade als hoofdgerecht of als lunch.

 Tip: ik heb een combi gebruikt van blauwe kaas en geitenkaas omdat ik de smaak van blauwe kaas erg sterk vind. Maar je kunt ook alleen blauwe kaas of alleen geitenkaas gebruiken in dit recept.

portobello met bladerdeeg www.leukerecepten.nl

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.