Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gevulde tomaten

Lekker koolhydraatarm recept dat grotendeels uit groenten bestaat, tomaten gevuld met spinazie en feta

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Bak de verse spinazie samen met de fijngehakte knoflook in een grote pan tot deze geslonken is. Of ontdooi spinazie uit de diepvries en schep hier de knoflook doorheen. Laat de spinazie heel goed uitlekken. Breng op smaak met een snufje oregano en peper.

 Meng het spinaziemengsel met de feta en 1 eetlepel pijnboompitten. Snijd de kapjes van de tomaten. Haal het waterige gedeelte met de zaadjes er uit met een lepeltje. Vul ze met het spinazie-feta mengsel en bestrooi met de overige pijnboompitten.

 Zet de gevulde tomaten in een ovenschaal en leg de kapjes er bij. Bak de tomaten ca. 15 minuten in de oven tot ze goed warm zijn. Serveer ze als koolhydraatarme lunch of met wat brood.

gevulde tomaten www.leukerecepten.nl

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×