Gevulde tomaten

Lekker koolhydraatarm recept dat grotendeels uit groenten bestaat, tomaten gevuld met spinazie en feta

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Bak de verse spinazie samen met de fijngehakte knoflook in een grote pan tot deze geslonken is. Of ontdooi spinazie uit de diepvries en schep hier de knoflook doorheen. Laat de spinazie heel goed uitlekken. Breng op smaak met een snufje oregano en peper.

 Meng het spinaziemengsel met de feta en 1 eetlepel pijnboompitten. Snijd de kapjes van de tomaten. Haal het waterige gedeelte met de zaadjes er uit met een lepeltje. Vul ze met het spinazie-feta mengsel en bestrooi met de overige pijnboompitten.

 Zet de gevulde tomaten in een ovenschaal en leg de kapjes er bij. Bak de tomaten ca. 15 minuten in de oven tot ze goed warm zijn. Serveer ze als koolhydraatarme lunch of met wat brood.

35 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!