Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gevulde zoete aardappel

Gezond recept met gepofte zoete aardappel gevuld met selderij, paprika en geitenkaas

Ingredienten
4 grote zoete aardappels
1 rode paprika
bosje selderij a 40 gr
100 gr geitenkaas
2 eetl garneeramandelen
 
Materiaal:
Aluminiumfolie 
 
Bereiding
Verwarm de bbq of de oven op 200 graden. Was de zoete aardappels en wikkel ze in een stuk aluminiumfolie. Prik er gaatjes in met een vork of prikker. Pof ze op de bbq of in de oven gaar. Dit duurt, afhankelijk van de grootte, ongeveer 45 toto 60 min.
 
gevulde zoete aardappel van de BBQ 01
gevulde zoete aardappel van de BBQ 01
gevulde zoete aardappel van de BBQ 01
Snijd ondertussen de paprika en selderij fijn en schep deze door de amandelen. Haal de zoete aardappels uit de folie en snijd ze bijna helemaal doormidden over de lengte. Duw ze voorzichtig wat uit elkaar.
 
gevulde zoete aardappel van de BBQ 01
gevulde zoete aardappel van de BBQ 01
gevulde zoete aardappel van de BBQ 01
Bestrooi de binnenzijde van de aardappel met een snufje zout en zwarte peper. Schep er wat van het paprikamengsel tussen en verdeel de geitenkaas er over. Leg nog 15 minuten terug in de oven of op de bbq met gesloten deksel als dat mogelijk is.


Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×