Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Glutenvrije quiche

 
Lekkere hartige quiche zonder bodem dus glutenvrij!
 
Ingrediënten
1 eetlepel olijfolie
ca 8 gedroogde tomaatjes
1 ui, gesnipperd
300 gr diepvriesspinazie, ontdooid en uitgelekt
350 gr geraspte gruyère kaas
Snufje zwarte peper
5 eieren
Boter om in te vetten
 
Materialen
Quichevorm of ovenschaal van ca 23 cm
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de vorm in. Bak de ui in de olijfolie in een grote pan aan. Voeg de spinazie toe totdat al het overtollige vocht verdwenen is. Klop in een grote kom de eieren, kaas en peper door elkaar. Roer de spinazie er door. Snijd de gedroogde tomaatjes in stukjes en voeg ook toe aan het ei-spinazie mengsel. Schep alles in de ingevette vorm en verdeel alles netjes. Zet de quiche ongeveer 30 min in de oven totdat hij gaar en licht bruin is.
 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×