Glutenvrije quiche met spinazie

Een glutenvrije quiche met een bodem met een gezonde twist op basis van kikkererwten en een lekkere vulling van spinazie, zongedroogde tomaat en geitenkaas!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Bodem
Benodigdheden

Bereiding

 Smelt de boter en meng in een keukenmachine de ingrediënten voor de bodem tot een deeg. Vet de quichevorm in met een beetje extra boter en verdeel het deeg over de vorm. Zorg ervoor dat het gelijk verdeeld is en er geen gaatjes in komen. Druk het deeg tegen de randen aan zodat je een opstaande rand krijgt. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Zet de bodem voor ca. 30 minuten in de koelkast om hem op te laten stijven.

 Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de bodem uit de koelkast en bak de bodem voor 30 minuten af in de oven.

 Maak ondertussen de vulling. Snijd de knoflook en zongedroogde tomaten fijn. Verhit een pan met een beetje olie of boter en fruit de knoflook aan. Voeg daarna de spinazie toe en laat deze slinken. Voeg als alle spinazie geslonken is de zongedroogde tomaten toe en bak nog eventjes mee. Laat de spinazie goed uitlekken in een vergiet.

 Mix in een kom de eieren, melk, paprikapoeder en oregano. Roer goed door elkaar en breng het mengsel op smaak met peper en zout. Voeg daarna 3/4e van de geitenkaas toe en roer dit door.

 Verdeel het spinaziemengsel over de bodem en giet er het eimengsel overheen. Verdeel de overige 1/4e geitenkaas erover en zet voor 30 minuten in de oven.

 Tip: serveer met een salade

77 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.