Glutenvrije groentemuffins
Groenten eten wordt een feestje met deze makkelijk te maken en ook nog eens glutenvrije groenten muffins. Lekker met Italiaanse kruiden en wat geraspte kaas.
15 M + 25 M
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
50 gr (plantaardige) roomboter
-
1 courgette
-
1 grote wortel
-
2 theelepels bakpoeder
-
55 ml (amandel)melk
-
190 gr boekweitmeel
-
85 gr geraspte kaas
-
3 eieren
-
1 eetlepel Italiaanse kruiden
-
0.5 theelepel knoflookpoeder
-
Zout en peper
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 185Ā° graden.
-
Rasp de courgette en de wortel fijn.
-
Doe de eieren, melk en daarna de gesmolten boter in een kom en klop los met een garde.
-
Voeg het meel, het bakpoeder en een snuf zout en peper toe en meng tot een mooi egaal beslag.
-
Voeg de courgette en de wortel samen met de Italiaanse kruiden en het knoflookpoeder toe en roer door elkaar.
-
Als laatste voeg je de kaas toe. Meng het goed. Je kunt eventueel een klein beetje kaas bewaren om over de muffins heen te strooien voordat je ze afbakt.
-
Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes en bak voor 25 minuten op 185Ā° graden.
Heeft het gesmaakt?
18 stemmen
Ook lekker