Ga naar de inhoud
Glutenvrije groentemuffins

Glutenvrije groentemuffins

Groenten eten wordt een feestje met deze makkelijk te maken en ook nog eens glutenvrije groenten muffins. Lekker met Italiaanse kruiden en wat geraspte kaas.

15 M + 25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 50 gr (plantaardige) roomboter
  • 1 courgette
  • 1 grote wortel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 55 ml (amandel)melk
  • 190 gr boekweitmeel
  • 85 gr geraspte kaas
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 0.5 theelepel knoflookpoeder
  • Zout en peper

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 185° graden.


  2. Rasp de courgette en de wortel fijn.


  3. Doe de eieren, melk en daarna de gesmolten boter in een kom en klop los met een garde.


  4. Voeg het meel, het bakpoeder en een snuf zout en peper toe en meng tot een mooi egaal beslag.


  5. Voeg de courgette en de wortel samen met de Italiaanse kruiden en het knoflookpoeder toe en roer door elkaar.


  6. Als laatste voeg je de kaas toe. Meng het goed. Je kunt eventueel een klein beetje kaas bewaren om over de muffins heen te strooien voordat je ze afbakt.


  7. Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes en bak voor 25 minuten op 185° graden.